Instagram marketing: Hoe het werkt en wat het je kan brengen

  • Rogier
  • september 1, 2020
  • Comments Off
instagram-marketing-strategie-

Een van de meest recente trends in content marketing is gebruikmaken van een doelgerichte Instagram marketing strategie. Maar wat wordt er precies onder instagram marketing 2020 verstaan? Hoe ziet een Instagram marketing strategie er uit? En wat zijn de voordelen van instagram marketing 2020? Met onderstaande Instagram marketing tips helpen we je om een slimme Instagram marketing strategie op te zetten, die bijdraagt aan een goede website. Kies ook voor slimme content marketing met behulp van Instagram.

Wat is Instagram marketing?

Instagram is een sociaal media platform dat in 2010 in Californië in de Verenigde Staten van start ging. Instagram is een verkorte samenvoeging van de woorden ‘instant’ en ’telegram’: een direct telegram. In berichten op Instagram staan foto’s centraal, voorzien van korte berichtjes. Instagram had in de beginjaren maar 13 medewerkers, maar is sinds de overname door Mark Zuckerberg van Facebook een goede website geworden of, beter gezegd: een superieur sociale medianetwerk. Instagram heeft namelijk het ongelooflijke aantal van gemiddeld 500 miljoen gebruikers per dag. En, zo blijkt uit andere cijfers over Instagram uit 2020: in Nederland zijn er ruim vijfenhalf miljoen gebruikers van Instagram. Als zoekterm wordt Instagram, van wie bijna drieënhalf miljoen deze applicatie iedere dag gebruiken. Dat zijn natuurlijk indrukwekkende aantallen!

Welke voordelen heeft dit medium voor marketingdoeleinden?

Het mag duidelijk zijn dat een sociale media platform met zoveel bezoekers voor bedrijven interessant kan zijn vanuit het perspectief van content marketing. Die constatering is terecht, want Instagram heeft voor bedrijven veel voordelen. In de eerste plaats zeggen afbeeldingen natuurlijk meer dan duizend woorden. Een tweede pluspunt is dat Instagram de populairste social media app onder jongeren is. Je bereikt hiermee dus een grote doelgroep die je jarenlang tot vaste klant kunt maken. Ten derde staat Instagram bekend om de interactie die dit platform oproept bij het plaatsen van foto’s. Die ligt volgens onderzoekers liefst 17 keer zo hoog als Facebook!

Enkele handige Instagram marketing tips & adviezen

Om op Instagram veel volgers te krijgen kun je meerdere dingen doen. Tot de beste Instagram marketing tips behoort regelmatig, minimaal eens per dag, posten van een foto met korte tekst. Zorg er verder voor dat je foto’s en updates van andere liket en andere mensen volgt. De bete tijden om te posten zijn, gezien het aantal bezoekers, tussen 08.00 en 09.00 in de ochtend en in het weekend. Veel succes met jouw Instagram marketing 2020!

Previous «
Next »