Twijfel je over zonnepanelen? Lees dan snel verder!

  • Digi
  • mei 3, 2022
  • Comments Off

Als er anno 2022 iets aan de orde is, is het natuurlijk wel het belang van onze planeet en het klimaat. Over het algemeen hoeven we de tv of de radio maar aan te zetten om al heel veel te horen over zaken als de opwarming van de aarde, de daarmee verbonden stijging van de zeespiegel en natuurlijk het uitsterven van veel diersoorten. Niet alleen om deze reden-, maar ook om een boel andere redenen hebben we besloten dit blog te schrijven. In dit blog gaan we wat dieper in op het nut van zonnepanelen tegen problemen als eerdergenoemde, maar gaan we je ook vertellen wat je moet weten als je al zeker weet dat je een stap als deze wilt zetten. Kortom, lees vooral snel verder in dit blog!

Subsidies op zonnepanelen

Als we kijken naar een aantal jaar geleden, werd het door iedere gemeente enorm aantrekkelijk gemaakt om zonnepanelen aan te schaffen. Natuurlijk wisten we toen nog niet zoveel over het klimaat als we nu weten, maar er was al wel duidelijk dat er iets moest gaan veranderen. Om deze reden hebben veel mensen zonnepanelen aangeschaft en hebben ze de keuze gemaakt om voortaan in die zin zelfvoorzienender te zijn. 

De subsidies op zonnepanelen zijn in de loop van de tijd wel afgenomen, maar er bestaat nog steeds een zekere vergoeding als jij ervoor kiest om zonnepanelen aan te schaffen. Los van het klimaataspect, is het dus ook financieel best een slimme keuze om zonnepanelen aan te schaffen!

Zelf leggen?

Als je op zoek bent naar een manier om de kosten wat te drukken in de aanleg van zonnepanelen, is het natuurlijk mogelijk om dit zelf te doen. Er zijn best veel mensen die de stap durven te zetten om het dak van het huis of de schuur op te wandelen en om hier vervolgens werkzaamheden als deze uit te gaan voeren.

In de praktijk loopt het helaas niet altijd even goed af. Los van het feit dat dit werk best gevaarlijk is, is het natuurlijk ook niet een klus die je in enkele seconden klaart. Niet alleen moet je wat weten over zaken als een scope 12, maar ook over het technische verhaal achter de zonnepanelen en de werking hiervan. Om deze- en om vele andere redenen is het slim om eens een kijkje te nemen bij Omega energietechniek. Zij adviseren je graag! 

Previous «
Next »