• Homepage
  • >
  • Software
  • >
  • Veilig wachtwoorden opslaan met een wachtwoord manager tool

Veilig wachtwoorden opslaan met een wachtwoord manager tool

  • Rogier
  • maart 5, 2019
  • Comments Off
wachtwoord manager tool

Veilig wachtwoorden opslaan

Wachtwoorden wie gebruikt ze niet, om ongewenst gebruik tegen te gaan beveiligen we van alles met een wachtwoord. De computer, laptop, email, gevoelige informatie op het werk. Nederlanders schatten dat ze gemiddeld 22 wachtwoorden hebben voor alleen al de internetdiensten die ze gebruiken en dat aantal zal toenemen verwachten experts. Als we iemand bellen gebruiken we een telefoonnummer, dit nummer onthouden we vaak niet, althans niet alle telefoonnummers dus slaan we deze op in contactlijsten op de telefoon wel zo gemakkelijk. Voor de wachtwoorden kan dit ook met een tool om wachtwoorden op te slaan. Veilig wachtwoorden opslaan met goede wachtwoord manager tools heeft de toekomst. Het voordeel is dat we dan niet meer 22 maar enkel nog 2 wachtwoorden moeten onthouden. Een voor het inloggen op de pc of laptop en een voor inloggen op de wachtwoord manager tool. Een fijne wachtwoord manager tool is veilig en gemakkelijk in gebruik. De tool versleuteld de wachtwoorden met een encryptie waardoor deze goed beveiligt opgeslagen kunnen worden in de tool. Het maakt dat het aantal te onthouden wachtwoorden afneemt in plaats van juist toeneemt. 

Goede wachtwoord manager tools

Veilig wachtwoorden opslaan met een fijne wachtwoord manager tool, de keuze is groot heel groot maar welke tools zijn het beste. We willen de wachtwoorden natuurlijk wel zo veilig mogelijk opslaan. Hier volgt een lijstje met drie goede wachtwoord manager tools. 

  • Dashlane
  • LastPass
  • KeePass

Wat maakt deze tools zo goed

Ze zijn super veilig, vereiste nummer een natuurlijk. Tevens kun je veel van deze tools delen met je familie maar ook met bijvoorbeeld enkele collega’s handig voor op het werk. Laten we de tool om wachtwoorden op te slaan eens nader bekijken. 

Dashlane
Deze tool kost je ongeveer 2,93 euro per maand. Wat krijg je ervoor? Een zeer mooie tool. Dashlane heeft een prachtige interface, is gemakkelijk in gebruik en geeft tips hoe je jouw wachtwoord score en beveiliging kan verbeteren. De tool heeft een tweestapsverificatie en genereert indien gewenst ook wachtwoorden die super sterk zijn. 

Lastpass
Misschien wel de beste tool momenteel beschikbaar. De software is makkelijk in gebruik, genereert met een simpele muisklik de sterkste wachtwoorden en het is ook erg makkelijk wachtwoorden te delen. Het synchroniseren over verschillende apparaten is met deze tool ook erg gemakkelijk en kan LastPass persoonlijke data opslaan om automatisch webforms in te vullen opslaan. De tool heeft multi-factor authenticatie-opties waardoor je deze tool kan combineren met bijvoorbeeld een vingerscanner. Extra veilig dus. 

KeePass
Met volledige opensource software waarschijnlijk de meest veilige. Je kunt zelf kiezen waar je de KeePass-kluis opslaat. Deze versleuteld opslaan bij een clouddienst is zo met deze tool mogelijk. Bij een eventuele aanval zal een hacker opzoek gaan naar de KeePass-kluis, als deze op een versleutelde clouddienst staat maakt dat het vinden erg moeilijk. Wil je dus extra veilig zijn kies dan voor deze tool. Naar boven

Previous «
Next »