3 redenen waarom het goed is om jouw personeel te laten leren

  • Digi
  • januari 8, 2021
  • Comments Off
studeren

Ontwikkeling van het personeel is erg belangrijk. In feite is het belang van het opleiden of opleiden van personeel de laatste jaren alleen maar toegenomen. Organisaties beschouwen het leren en ontwikkelen van medewerkers over het algemeen als verplichtingen. 

Maar als je alle voordelen opsomt, is dit een investering. Door medewerkers cursussen en opleidingsmogelijkheden te bieden, til je hun kennis en kunde naar een hoger niveau en profiteer je als organisatie van hen. 

Het bedrijf is wendbaarder geworden, beter aanpasbaar aan de toekomst en kan gemakkelijker reageren op veranderingen. Tegenwoordig kan het opleiden van werknemers ook een stuk makkelijker via de online wereld, bijvoorbeeld via platformen als MyCademy

Bovendien zorgt het opleiden van medewerkers voor meer motivatie en loyaliteit! 

Gedurende de rest van het artikel geven we nog 3 reden waarom personeel laten leren extreem belangrijk is.

Reden 1: Beter geschoold personeel bevordert de concurrentiepositie.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat goed opgeleide medewerkers efficiënter, productiever en kwalitatief beter werken. Goed opgeleid personeel kan meer werk tegelijk doen en het aantal fouten verminderen. De mogelijkheid om training en opleiding te volgen verhoogt de arbeidsvreugde en zorgt ervoor dat mensen beter presteren. Op deze manier kun je als organisatie de dienstverlening aan klanten aanzienlijk verbeteren.

Reden 2: Investering in kostenreductie.

Uit meerdere onderzoeken blijkt duidelijk dat het opleiden en opleiden van werknemers niet alleen geld kost, maar ook geld oplevert. Daarnaast heb je, als je als organisatie opleidingen geeft aan medewerkers, meestal recht op bepaalde subsidies. Daarnaast biedt het ook fiscale prikkels; opleidingskosten zijn fiscaal aftrekbaar.

Waar veel organisaties niet bij stilstaan, is dat als ze ervoor kiezen om hun medewerkers op te leiden of bij te scholen, ze kunnen besparen op wervings- en selectiekosten. Hierdoor worden vacatures sneller vervuld en is het niet nodig om buitenstaanders in te huren. Bovendien kan ontslagen worden voorkomen door personeel bij te scholen. Een ander voordeel hiervan is dat de door de jaren heen opgebouwde kennis en ervaring een hoop goeds toebrengt aan de organisatie.

Reden 3: Motivatie en loyaliteit.

Uit onderzoek van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) blijkt dat medewerkers die studeren/bijleren tevredener zijn en bijdragen aan een goede werksfeer. Daarom zal het opleiden van medewerkers een positieve invloed hebben op de bedrijfscultuur. Opleiding betekent dat medewerkers meer waardering en verbinding hebben met de werkvloer, dat ze gemotiveerder zijn en loyaler aan de organisatie. Dit komt natuurlijk ook indirect doordat opleidingen en trainingen betere doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf bieden. Statistieken tonen aan dat bij bedrijven die personeelstraining verzorgen, het verloop laag is. Dit is goed voor het imago van de organisatie.

Previous «
Next »