Hoe weet je welk verzendlabel je nodig hebt?

  • Digi
  • januari 8, 2021
  • Comments Off
verzendlabel

Het maakt niet uit of je nu een grote of een kleine webshop hebt als je een product wil verzenden. Doe je iets fout met het verzendlabel dan kan het versturen van het product een kostbaar grapje worden. Het komt ook voor, als je een verkeerd label hebt, dat het product wat je verstuurd hebt niet aankomt op het adres.  

Wat is eigenlijk een verzendlabel?

Verzendlabels bevatten belangrijke informatie die de vervoerders gebruiken om het product van de vertreklocatie naar de eindbestemming te vervoeren. De belangrijkste informatie die op het verzendlabel moet staan is de datum, het trackingnummer, formaat en gewicht van het pakket dat verstuurd wordt, het verzendadres en bezorgadres. Het verzend- en bezorgadres moeten voorzien zijn van postcode, land, regio, adres enzovoort. Bij internationale verzendingen is het belangrijk dat ook de inhoud van het pakket gespecificeerd is. Ook de manier van verzenden wordt op de verzendlabel vermeld zoals standaard, per express, enzovoort. Dit zijn belangrijke gegevens die een vervoerder nodig heeft om aan de verwachtingen van de persoon te kunnen voldoen die het pakket verstuurt. Oude labels kunnen nooit meer gebruikt worden. Je moet dus voor ieder pakket een nieuwe verzendlabel uitdraaien. Met een Dymo label printer kun je gemakkelijk de Dymo labels zelf uitdraaien.  

Hoe druk je een verzendlabel af?

Je moet vooraf weten hoe en met wie je het pakket gaat versturen. Een verzendlabel moet die informatie verschaffen die nodig is om het pakket naar het juiste adres te kunnen sturen, maar ook het te kunnen volgen. Verzendlabels zijn zo ontworpen dat ze door mens en machine gelezen kunnen worden. De labels moeten dus duidelijk en eenvoudig te scannen zijn. Het is wel belangrijk dat je weet bij wie je je pakket gaat versturen, omdat elke vervoerder zijn eigen label heeft ontworpen. Je moet hun sjablonen gebruiken, want het werkt alleen op hun eigen sorteer- en verzend machines. De barcodes, cijfers en letters zijn onmisbaar voor het totale verloop om een pakket te verzenden.

De opbouw van een verzendlabel.

Op de eerste plaats moet het adres van de afzender vermeld staan. Ook het adres van de ontvanger is belangrijk. Ook belangrijk is de maxicode (een code die door een machine in alle richtingen kan worden gelezen). De routing code geeft aan hoe het pakket moet worden behandeld in de sorteerafdeling. De barcode die gebruikt wordt voor de postcode van bestemming. In veel gevallen heeft het pakket een tracking nummer waardoor je het pakket kunt volgen tijdens de verzending. De methode van verzending moet vermeld staan, zodat de vervoerder weet waaraan hij zich moet houden. Er komt dus heel wat kijken bij het versturen van een pakket. Doe niets fout, zodat je zeker weet dat je pakket op de juiste bestemming zal aankomen. 

Previous «
Next »