Streaming the US Netflix in Nederland

  • Digi
  • mei 14, 2020
  • Comments Off
Streaming the US Netflix in Nederland

De hype rondom Netflix gaat inmiddels al een poosje gestaag door. Logisch ook, want de marktleider voor on-demand diensten heeft er eigenhandig voor gezorgd dat “Netflix and chill” inmiddels een favoriete bezigheid is en bij de term “binge watching” is Netflix ook wat bij de meeste mensen als eerst te binnen schiet. Met een aanbod dat alsmaar groter en uitgebreider lijkt te worden is er in principe voor iedereen genoeg om zichzelf voor langere tijd aan het scherm te kluisteren. Van spannende series, tot oude vertrouwde comedy’s en van baanbrekende documentaires tot Netflix originals, voor ieder wat wils.

The US Netflix in Nederland ontvangen

Dat steeds groter wordende aanbod is echter niet voor iedereen beschikbaar en dat zorgt nogal eens voor ontevredenheid. Waarom is het aanbod in The US groter dan dat in Nederland? Dat heeft met meerdere factoren te maken, maar strijkt desalniettemin in tegen de haren van de Nederlandse Netflix kijker wiens aanbod blijkbaar beperkt is.

Op het moment is het aanbod van de Amerikaanse Netflix-versie met 7000 films en series bijna vier keer zo groot als het Nederlandse aanbod. Hierdoor worden abonnees steeds inventiever in hun zoektocht naar mogelijkheden om de Amerikaanse Netflix buiten de VS te kunnen kijken. Er is een aantal relatief simpele trucs om toegang  te krijgen tot het Amerikaanse aanbod. Een virtual private network (beter bekend als een VPN) is er daar een van. En het mooie is dat iedereen gebruik kan maken van deze optie. Na dit artikel gelezen te hebben ben ook jij in staat om de Amerikaanse Netflix hier in Nederland te kunnen streamen.

Netflix kijken met VPN

Met een VPN verbinding kun je Netflix omzeilen doordat je het kunt doen laten overkomen alsof je je op een andere locatie begeeft. Veel Amerikanen die bijvoorbeeld tijdelijk in Europa zitten en niet zonder hun favoriete Netflix-serie kunnen zweren erbij, “Gebruik een VPN om de Amerikaanse Netflix te streamen”. Door je huidige locatie om te zetten naar een Amerikaans locatie weten online diensten als Netflix niet beter dan dat je in Amerika bent en kun je dus het gehele Amerikaanse aanbod bekijken. Dit werkt zelfs bij films en series die een geografische blokkade hebben. Netflix ziet natuurlijk liever niet dat hun systeem gehackt wordt en probeert iedereen die via een VPN verbinding probeert te maken met de service te blokkeren. Gelukkig zijn er, ondanks de moeite die Netflix stopt in het blokkeren van VPN services, toch providers die het wel lukt jou toegang te geven tot de Amerikaanse Netflix. NordVPN, ExpressVPN en Cyberhost zijn een aantal van die VPN’s die garant staan voor een hoge kwaliteit streaming service.

Verbinding maken met een VPN

Hier volgt een kort en duidelijk stappenplan waarmee je in no-time de US Netflix op je device hebt. Hier en daar zou het per VPN wat kunnen verschillen, maar globaal komt het overal een beetje op hetzelfde neer

  1. Kies een VPN (De drie bovenstaande zijn in ieder geval goed uit de test gekomen)
  2. Maak een account aan en abonneer op de service
  3. Download, installeer en start de software
  4. Selecteer in de software een server die in de VS is gevestigd
  5. Klik „connect“
  6. Ga naar Netflix US

En je bent verbonden! Zo makkelijk is het om via een VPN het totale Netflix aanbod in handbereik te hebben.

Previous «
Next »