Geld lenen als je BKR geregistreerd staat

  • Digi
  • mei 8, 2020
  • Comments Off
Geld lenen als je BKR geregistreerd staat

Geld lenen kost geld

De slogan ‘geld lenen kost geld’ is bij iedereen denk ik welbekend. Als je geld leent bij een kredietverstrekker, betaal je altijd rente. Toch kan het soms nodig zijn om geld te lenen. Maar wat als je een BKR registratie hebt? Kun je dan nog een persoonlijke lening afsluiten? In dit artikel gaan we dat voor je uitzoeken en hoe je de diverse leningen het beste kan vergelijken.

Kun je geld lenen met een BKR registratie?

BKR is de afkorting voor Bureau Krediet Registratie. Dit kredietkantoor houdt van iedereen in Nederland die een lening (krediet) heeft afgesloten de gegevens bij. Ze kunnen hiermee de kredietwaardigheid van iemand beoordelen; dat wil zeggen dat als iemand teveel schulden heeft, het afsluiten van een persoonlijke lening dan niet mogelijk is. Zo wordt voorkomen dat mensen in enorme schulden komen. Deze registratie is de zogenaamde BKR registratie. De BKR registratie kan positief zijn of negatief. Bij een positieve registratie is er niet zoveel aan de hand. Je staat geregistreerd als een goede betaler en de registratie verdwijnt uiteindelijk gewoon uit je dossier. Als je niet op tijd betaalt, dan word je registratie negatief. Dit wordt vastgelegd met een speciale code, die aangeeft wat het probleem is. 

  • Code 1 wil bijvoorbeeld zeggen dat er een betalingsregeling is getroffen. 
  • Code 2 wil zeggen dat het openstaande bedrag in één keer gevorderd wordt. 
  • Code 3 staat voor afboeking of kwijtschelding. Afboeking wil zeggen dat het dossier in rust is.
  • Code 4 krijg je als de kredietverstrekker niet in contact met je heeft kunnen komen.
  • Code 5 wil zeggen dat er een tijdelijke, preventieve regeling getroffen is. Deze wordt uit het dossier gehaald zodra de regeling stopt.


De kans is groot dat je met een negatieve BKR registratie geen leningen kan afsluiten of iets op afbetaling kan kopen. Met een positieve BKR registratie kan er nog wel geleend worden, maar de registratie kan wel invloed hebben hoeveel je mag lenen. Voor meer informatie verwijzen we je door naar de kredietverstrekker of het Bureau Krediet Registratie.
Mocht je nou nieuwsgierig zijn of en hoe je geregistreerd staat bij het Bureau Krediet Registratie, dan kun je via hun site je gegevens opvragen.

Leningen vergelijken

Mocht je toch een persoonlijke lening of iets dergelijks willen afsluiten, dan is het belangrijk om de diverse leningen goed met elkaar te vergelijken. Je wil immers niet teveel betalen of in de problemen komen. De site Leningen.nl heeft handige tools, waarmee je leningen gemakkelijk kan vergelijken en de lening die het beste bij jou persoonlijke situatie past kan kiezen.

Veel succes met je keuze! En denk eraan: geld lenen kost geld.

Previous «
Next »