Passief inkomen dankzij affiliate marketing

  • Digi
  • mei 5, 2020
  • Comments Off
affiliate marketing

Steeds meer bedrijven hebben goed werkende websites met kwalitatieve content om hun bezoekers zo goed mogelijk te helpen. Dat is een goed teken, want het verhoogt de relevantie van je website en zorgt ervoor dat je op meer keywords gevonden zult worden. Bloggen en het toevoegen van kwalitatieve content zijn uitstekende vormen voor het verhogen van je organische verkeer (SEO), maar wist je dat je er ook geld extra geld aan kunt verdienen?

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij je in feite reclame maakt voor een andere partij, meestal een webshop of lead generator. Dit gebeurt door middel van banners, maar kan ook door simpelweg aangepaste linkjes toe te voegen aan je website. Deze linkjes bevatten een uniek element waardoor er herkend kan worden dat mensen via jouw website iets aangekocht hebben bij een webshop. Jij ontvangt vervolgens een percentage van de gemaakte omzet, een commissie. Jouw website heeft er immers voor gezorgd dat iemand een bepaald product aangekocht heeft. Affiliate marketing is daarmee een goed voorbeeld van B2B2C

Sommige webshops, zoals Bol.com, hebben een eigen affiliate programma, ook wel eens referral programma genoemd. Meestal loopt het echter via een zogenaamd affiliate netwerk. Bekende voorbeelden hiervan zijn Tradetracker, Awin, Tradedoubler en Daisycon. Dit is een partij die de belangen van zowel de webshop (adverteerder) als de initiërende website (publisher) behartigt. Het zorgt ervoor dat alle verkopen op een eerlijke manier verlopen en dat het uitbetalen van de commissies bovendien geautomatiseerd verlopen.

Dit betekent dus dat je zelf geen facturen of offertes op hoeft te maken, maar dat het gehele proces van klik tot sale automatisch gebeurt zodra jouw links goed staan. Dit gebeurt doorgaans door het plaatsen van een tracking cookie. Het is dus een passieve manier van een inkomen verdienen.

Voorbeelden van affiliate marketing

Er zijn meerdere manier hoe je op jouw website met affiliate marketing kan verdienen. Enkele populaire voorbeelden zijn:

  • Een blog of informatieve site met allerlei informatie over een bepaald onderwerp. Zo zijn er websites die je alles vertellen over de nieuwste iPhone of welke fitnessapparaten verstandig zijn om aan te kopen. Ook worden er vaak producten met elkaar vergeleken om te bepalen wat de beste koop is voor jou. Wat dacht je van verzekeringen vergelijken? Heb jij informatie op jouw website staan waarin je bepaalde producten of diensten aanraadt? Dan kun je hier mogelijk iets aan verdienen door gebruik te maken van tracking linkjes via een affiliate programma.
  • Kortingscodes zijn een ander goed voorbeeld van affiliate marketing. Er zijn een behoorlijk aantal websites waar je kortingscodes kunt vinden voor allerlei webshops. Denk je dat dit enkel een goede daad is? Nee hoor. Doordat mensen op de kortingscode klikken wordt er een cookie geplaatst, waardoor de kortingscode website een commissie verdient zodra er iets gekocht wordt. 
  • Ook prijvergelijkers werken geregeld op basis van affiliate marketing. Een goed voorbeeld is het Duits Idealo of het Nederlandse Hardware.info. Wil jij jouw bezoekers laten zien waar de prijs van een bepaald product het goedkoopst is? Door een prijsvergelijkingstabel toe te voegen zorg je ervoor dat je bezoekers altijd de laagste prijs betalen. Jij verdient er vervolgens iets aan wanneer ze ook daadwerkelijk het product kopen.

Meer voorbeelden van affiliate marketing? Zoek dan zeker eens wat rond op Google of neem contact op met een netwerk om te bekijken wat de mogelijkheden voor jouw site zijn!

Previous «
Next »