• Homepage
  • >
  • Digiwerken
  • >
  • De uitdagingen op IT-gebied die het post covid landschap met zich meebrengt

De uitdagingen op IT-gebied die het post covid landschap met zich meebrengt

  • Digi
  • juli 23, 2020
  • Comments Off
it en covid

De nieuwe normaliteit post coronavirus brengt een hoop nieuwe uitdagingen voor het bedrijfsleven met zich mee. Hoe kun je social distancing incorporeren op de werkvloer om de gezondheid van je werknemers te garanderen? Wat doe je in de kantine om je werknemers veilig te laten lunchen? Hoe kun je een vergadering laten plaatsvinden op een plek waar mensen niet op elkaar zitten? Het zijn allemaal struikelblokken waar menig ondernemer zich mee geconfronteerd ziet, nu na maanden van lockdown bedrijven langzaam maar zeker weer worden opgestart. 

Het werken vanuit huis is natuurlijk een belangrijk hoofdstuk geworden, waar geen enkele onderneming onderuit kan. Heel veel werkzaamheden kunnen namelijk elders plaatsvinden, zolang je werknemers over een computer met een degelijke internetverbinding beschikken. Waarom zou je immers het risico nemen om met tientallen mensen in een ruimte te zitten, terwijl je hetzelfde werk vanaf je kantoor thuis kunt doen. 

Thuiswerken brengt de nodige risico’s met zich mee

Natuurlijk brengt deze verandering in effectief en gezond werken de nodige uitdagingen met zich mee. Vooral de IT-afdelingen van bedrijven zullen de nodige kopzorgen hebben om ervoor te kunnen zorgen dat mensen probleemloos vanaf thuis dezelfde werkzaamheden kunnen verrichten die ze voorheen op kantoor realiseerden. 

Gelukkig staan de ontwikkelingen niet stil en ook op IT-gebied wordt er druk gewerkt om de ideale oplossingen te vinden voor bedrijven die zich door Covid genoodzaakt zien om de nodige wijzigingen in hun bedrijfsstructuur aan te bieden. 

Ben je op zoek naar een IT-bedrijf dat zijn zaken goed op orde heeft en dat jouw bedrijf kan helpen de transitie te maken naar een covid-bestendige bedrijfscultuur, dan doe je er goed aan om eens te kijken naar de verschillende oplossingen die Kembit in de aanbieding heeft om jouw IT-omgeving de update te geven die het nodig heeft. 

Creëer de veilige werkplek voor morgen

Kembit heeft zichzelf als doel gesteld om samen met jou en jouw bedrijf de ideale werkplek van morgen te creëren.  Hoe beter de werkplek aansluit op de behoeften van jouw bedrijf, hoe effectiever jouw werknemers zullen worden. Door middel van de ontwikkeling van werkplekconcepten wordt ervoor gezorgd dat iedereen effectief en veilig kan werken. Met name vandaag de dag is het creëren van een veilige werkplek een absolute must, waarbij details niet over het hoofd mogen worden gezien. 

Er wordt gekeken naar de kennis, ervaring en aard van de werkzaamheden van de gebruiker van het systeem, om ervoor te zorgen dat het gebruik perfect aansluit op de mogelijkheden en wensen van het bedrijf. Op deze manier wordt het werken daarnaast ook nog makkelijker en leuker. 

Het op afstand werken brengt natuurlijk ook de nodige risico’s met zich mee. Data is niet meer beveiligd op dezelfde manier als voorheen, toen afgesloten netwerken binnen een bedrijf een bepaalde mate van veiligheid wisten te creëren. Gelukkig zijn er de nodige systemen te ontwikkelen die ook jouw data verzekeren tegen gevoelige lekken en diefstal. Met een goed ontwikkeld IT-systeem kun je namelijk een veilig systeem opzetten waarbij afstand tussen het bedrijf en de werknemers niet langer een risico is dat je als ondernemer liever wilt vermijden.  

Previous «
Next »