Een lening die bij je past

  • Digi
  • februari 19, 2020
  • Comments Off

De reden om geld te lenen, verschilt van persoon tot persoon. Ook is de een meer gesteld op financiële zekerheid en de ander op flexibiliteit. Logisch dus dat je uit verschillende leenvormen wilt kunnen kiezen. Wat zijn je mogelijkheden en wat past bij jou?

Persoonlijke Lening

Weet je al hoeveel je nodig hebt voor een specifieke uitgave en wil je dat bedrag lenen? Dan is een Persoonlijke Lening de meest voor de hand liggende keuze. Het grote voordeel van deze leenvorm is de duidelijkheid en zekerheid. Je leent een vast bedrag tegen een rente die gedurende de hele looptijd gelijk blijft. Daarmee is een onvoorziene stijging van je kosten uitgesloten. Omdat de totale kosten van je lening vooraf bekend zijn, kan nauwkeurig vastgesteld worden wat je maandelijks aan rente en aflossing betaalt en wanneer je lening helemaal is afgelost. Prettig is dat je de lening ook kosteloos extra af kunt lossen. Het maandbedrag verandert dan niet, maar je lening is wel sneller afbetaald.

Wat betaal je voor je lening?

Hoe hoog de totale kosten van je Persoonlijke Lening zijn, hangt af van het leenbedrag, de rente en de looptijd. Bij een hoger leenbedrag, valt het rentetarief vaak wat lager uit. Maar het rentetarief zegt niet alles. Want als je veel leent, betaal je uiteraard meer aan rente dan wanneer je leenbedrag laag is. Verder kunnen je kosten lager uitvallen door je persoonlijke situatie. Zo hebben huiseigenaren andere mogelijkheden dan huurders. En tot slot maakt het uit waar je de lening voor gebruikt. Ga je je huis verbouwen, dan kun je de rente vaak aftrekken en profiteren van een belastingvoordeel. Dat scheelt in de totale kosten.

Doorlopend Krediet

Je kunt een bepaalde uitgave op het oog hebben, maar nog niet precies weten hoeveel je daar voor nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je nog met onverwachte kosten te maken kunt krijgen. Het kan ook zijn dat je een tijd wat extra geld achter de hand wilt hebben. In die gevallen kan je keuze vallen op het Doorlopend Krediet: een flexibele vorm van geld lenen. Je spreekt vooraf een kredietlimiet af. Tot dat bedrag kun je geld opnemen zodra het jou uitkomt en je mag zoveel boetevrij aflossen als je wilt. Je betaalt een vast maandbedrag aan rente en aflossing. Maar de rente is variabel, dus de totale de kosten zijn vooraf niet bekend. Daarom en omdat je ook nog eens afgeloste bedrag opnieuw kunt opnemen, is je looptijd onzeker. Je kunt daardoor langer aan de lening vastzitten dan je oorspronkelijk van plan was. Veel kredietverstrekkers hebben daarom de mogelijkheden van het Doorlopend Krediet beperkt. Zo kan de kredietlimiet op een gegeven moment stapsgewijs omlaag gebracht worden. Ook is de maximale looptijd tegenwoordig 15 jaar.

Betrouwbare kredietverstrekker

Voor verschillende leenmogelijkheden en een aantrekkelijke rente kun je terecht bij Nationale Nederlanden, een betrouwbare, grote financieel dienstverlener. Als je kiest voor een Nationale Nederlanden lening, weet je zeker dat je verantwoord en veilig leent. Je gegevens worden gecheckt en je leent volgens de normen van de Vereniging Financieringsmaatschappijen Nederland (VFN). Belangrijk is dat je vooraf altijd een gratis telefonisch adviesgesprek krijgt, waarin alle ins en outs van de lening besproken worden. En natuurlijk kun je alles online regelen. 

Previous «
Next »