Flexibele werkplekken, wat zijn de voordelen?

  • Digi
  • november 16, 2017
  • Comments Off
Het nieuwe werken is helemaal in. Het hebben van een vaste werkplek met bijbehorende vaste werktijden is eigenlijk niet meer van deze tijd, en het hebben van flex-werkplekken komt daarom ook steeds vaker voor. Tegenwoordig is alles flexibel. Wanneer je werkt, waar je werkt, en of je dit nou staand of zittend doet: alles is in het huidige kantoorlandschap mogelijk. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van flexibele werkplekken? Wij zetten het voor je op een rij.
Je bespaart ruimte

Als je werknemers hebt die vier in plaats van vijf dagen aan het werk zijn op kantoor, heb je niet voor iedere werknemer een vaste plek nodig. Dat zou namelijk zonde zijn van de ruimte, omdat er zo werkplekken leeg blijven. Door minder werkplekken op kantoor te hebben, bespaar je ruimte en is er toch voor iedereen genoeg plek.

Je bespaart geld

Niet alleen bespaar je meer ruimte. Ook bespaar je geld door minder bureaus en computers aan te hoeven schaffen.

Het zorgt voor dynamiek

Doordat je niet iedere dag op dezelfde plek hoeft te zitten met dezelfde mensen om je heen, creëren de flexwerkplekken ook een bepaalde dynamiek. Doordat je iedere dag ergens anders kunt zitten, heb je contact met meer collega’s en wordt communicatie gestimuleerd.

Keuzevrijheid

Bij het aanbieden van flexibele werkplekken, hoort vaak ook het aanbieden van de mogelijkheid om thuis te werken of aangepaste werktijden te hanteren. Dit zorgt voor een bepaalde vrijheid. Dit wordt over het algemeen als zeer positief ervaren, want als werknemer heb je zelf meer in de hand hoe, wanneer en waar je werkt.

Hogere productiviteit

Een ander groot voordeel is dat de productiviteit door het ‘nieuwe werken’ stijgt. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat sommige mensen zich thuis beter kunnen concentreren, of thuis efficiënter te werk gaan. Zo kan er relatief meer werk worden verricht en wordt de productiviteit dus verhoogd.

Betere balans
Tot slot zorgt het hebben van flexibele werkplekken en werktijden ervoor dat de balans tussen je werk- en privéleven beter wordt. Zo kun je als je thuis werkt makkelijker de kinderen ophalen van school, even een uurtje naar de sportschool gaan of in je pauze het huishouden doen.

Previous «
Next »