Helemaal van nu: laptops met touchscreen

  • Digi
  • maart 13, 2017
  • Comments Off

Eerst waren er mobieltjes met touchscreen, maar dit is tegenwoordig alweer oud nieuws. Wat helemaal van nu is, zijn de laptops met touchscreen. Deze laptops kun je gebruiken als een normale computer, maar je hebt ook de mogelijkheid de laptops met touchscreen te bedienen met je vingers. Wat zijn echter de voor- en nadelen van laptops met touchscreen?

Veel voordelen

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een laptop met touchscreen, is dat het zeer handig is voor onderweg. Je hoeft weinig spullen mee te nemen. Je kunt immers werken zonder toetsenbord. Voor zakelijke mensen kan het gebruiken van een touchscreen laptop ook voordeliger zijn. Het tekenen van contracten kan immers ook op de laptop gebeuren. Zo hoef je de contracten niet af te drukken. Het hangt er sterk van af wat voor zaken je op de laptop wilt doen. Als je de laptop naar bijvoorbeeld een bouwplaats meeneemt, is het handig dat je geen last hebt van een toetsenbord. Het hangt dus sterk van je gebruik af, of je voordelen hebt van een laptop met touchscreen.

Prijzen en merken

De prijzen van deze laptops liggen natuurlijk nog wel iets hoger. Dit komt doordat dit een zeer nieuwe techniek is. De goedkoopste touchscreen laptops zijn er vanaf 300 euro. Met deze laptops kun je mailen en internetten. Als je een model hebt waar je meer mee wilt doen, dan zijn er laptops beschikbaar vanaf 600 euro. Er zijn veel verschillende soorten merken op de markt. Volgens onderzoek zijn de beste vijf merken de Samsung, MSI, Lenovo, Asus en Apple. Apple, Samsung en MSI leveren echter niet in Nederland. De merken waar je dus het beste naar kunt kijken zijn de Lenovo, Asus, Acer en Surface tablets van Microsoft.

Lenovo Flex Booklenovo flexbook

De Lenovo Flex Book is een zeer fraai voorbeeld van een goede laptop met touchscreen. Het is een soort kruising tussen een tablet en een computer. Zeer handig is dat het scherm 360 graden kan draaien. De laptop kan dus zowel zonder als met touchscreen gebruikt worden, wat zeer handig is. Als het toetsenbord is ingeklapt, kan de Flex Book staand worden gebruikt als tablet.

Acer Aspire Seriesacer aspire series

Acer heeft de zeer interessante Aspire series. Deze laptops bestaan uit een toetsenbord en tablet die losgekoppeld kunnen worden. Daarbij moet wel gezegd worden dat als het toetsenbord en de tablet losgekoppeld worden, de harde schijf niet voor het scherm beschikbaar is. Deze werkt dan via een videochip en een andere harde schijf, die iets slechter presteert dan de harde schijf van de laptop. Het grote voordeel is wel dat de Aspire Series als tablet meegenomen kan worden, wat zeer handig in het gebruik is onderweg of op locatie. Asus heeft vooral laptops op de markt met een touchscreen. De prijzen hiervan kunnen zeer variëren, van 300 tot 1500 euro. Houd je dus liever van een laptop met touchscreen dan een tablet, dan is de Asus waarschijnlijk een betere optie.

Surface tablets van Microsoftmicrosoft surface

Microsoft heeft ook een aantal tablets op de markt gebracht onder de naam Surface. Deze tablets zijn mooi vormgegeven, hebben goede specificaties en er kan een toetsenbord op worden aangesloten. De Surface Pro heeft de volledige Windows versie. Ook hierbij kunnen de prijzen zeer variëren, van 300 tot 1000 euro. Dit al naar gelang de functies die op de tablet te vinden zijn. Het hangt er dus sterk vanaf wat je eigen voorkeuren in jouw situatie zijn, om de juiste laptop met touchscreen te vinden.

Previous «
Next »