• Homepage
  • >
  • Ondernemen
  • >
  • Welke soorten bureaus zijn er en waar moet je aan denken als je er een aanschaft?

Welke soorten bureaus zijn er en waar moet je aan denken als je er een aanschaft?

  • Digi
  • juni 4, 2021
  • Comments Off
soorten bureaus

Als je op zoek gaat naar een nieuw bureau zijn er verschillende zaken waar je op moet letten, maar de allerbelangrijkste is uiteraard hoe comfortabel deze is om aan te werken. Er zijn allerlei verschillende soorten bureaus zoals gaming bureaus, gewone bureaus en hoekbureaus die je bij een expert als Emob kunt vinden. Het is helemaal afhankelijk van de functie en de ruimte die je hebt hoe groot dat bureau kan zijn. Ook de intensiteit van het gebruik telt mee. Als er hele dagen aan gewerkt moet worden kun je beter voor een ergonomisch bureau kiezen. Wordt hij weinig gebruikt? Dan kies je misschien liever voor een esthetisch mooi exemplaar.

Wat voor werk ga je aan het bureau verrichten?

Het is dus belangrijk om in kaart te brengen waarvoor het bureau gebruikt gaat worden. Als het een bureau is waar veel aan gewerkt wordt is het prettig als het redelijk wat ruimte heeft. Het ligt er dan natuurlijk ook wat voor soort werk er aan gedaan gaat worden. Wanneer er alleen een laptop gebruikt wordt is er minder ruimte nodig, dan wanneer er veel (groot) papierwerk wordt gebruikt of bijvoorbeeld een computer.

De hoogte van een bureau

De hoogte van een bureau is erg belangrijk om prettig te kunnen werken. Die hoogte heeft invloed op je houding en als deze verkeerd is, kan dat tot klachten aan rug en nek leiden. Klachten die vaak maanden nodig hebben om te genezen. Hoe hoog het bureau moet zijn heeft te maken met je lengte. Werken er verschillende mensen aan het bureau? Dan is het verstandig om er een te kiezen die in de hoogte verstelbaar is.

De diepte van een bureau

Het is prettig als je een bureau hebt dat diep genoeg i,s zodat je je benen makkelijk kwijt kunt en ook kunt strekken. Het is daarnaast niet goed om te dicht op een beeldscherm te zitten, nog een reden om voor een wat dieper bureau te kiezen.

De afmetingen van een bureau

De plaats waar het bureau komt te staan bepaalt min of meer de afmetingen van dat bureau. Als het om een kantoorruimte gaat, is er vast meer ruimte voor een wat groter bureau. Sommige mensen zijn echter genoodzaakt het bureau in de woonkamer te plaatsen; dat is gezelliger, maar je bent dan vaak wel aangewezen op een kleiner bureau. Daarnaast kan dit bureau dan ook niet een al te zakelijke uitstraling hebben en moet het passen bij de stijl van de rest van het meubilair. Bedenk daarnaast ook dat er nog een kast bij moet staan voor opbergruimte en vergeet natuurlijk de bureaustoel niet. 

Opbergruimte in een bureau

Is er geen ruimte voor een kast? Dit hoeft geen probleem te zijn. Sommige bureaus hebben kastjes of lades met opbergruimte. Dat kan handig zijn, voor bijvoorbeeld de administratie. Als er met een computer gewerkt gaat worden is het prettig als er een speciale kast is om de pc in te zetten. 

Het wegwerken van kabels

De meeste mensen zetten een computer onder het bureau waar ze aan werken en dat betekent meestal dat er kabels van daar naar de monitor en keyboard lopen. Sommige bureaus hebben een speciaal gat in het blad om de kabels doorheen te leiden. Op die manier zijn ze mooi uit het zicht.

Previous «
Next »