De voordelen van het werken in de cloud

  • Digi
  • maart 14, 2017
  • Comments Off

Werken in de cloud

Wat is het?

Werken in de cloud is erg populair, met name bij bedrijven. Maar wat is het nou eigenlijk? De cloud is niet zichtbaar, onbekend en fungeert als externe opslagplek voor gegevens, bestanden en software. Kort gezegd worden in de cloud dus alle data opgeslagen en deze data zijn altijd toegankelijk. Best aanlokkelijk dus, voor zowel bedrijven als particulieren.

voordelen van werken in de cloud

Voordelen van werken in de cloud

-Altijd overal toegankelijk: zoals al eerder genoemd werd is de cloud een ideale optie als het gaat om opslag van data. Alle data kunnen in de cloud bewaard worden en deze data is dus ook altijd beschikbaar wanneer nodig. Via een internetverbinding zijn alle data te bereiken vanuit een flexplek, vanaf kantoor en ook vanuit huis.

-Minder kosten: uiteraard verschilt dit per bedrijf, maar er kostenbesparing mogelijk omdat wanneer er met de cloud gewerkt wordt, de onderhoudskosten van eigen software of servers komen te vervallen.

– Schaalbaarheid: de prijs van de cloud is verbruiksafhankelijk. Een bedrijf hoeft niet meer te betalen dan nodig omdat alleen het werkelijke gebruik in rekening word gebracht.

– Betrouwbaar: veiligheid is erg belangrijk als het gaat om data. Doordat er backups kunnen worden gemaakt blijft de cloud veilig om in te werken. Elke aanbieder werkt met verschillende certificaten zoals bijvoorbeeld ISO 9001 en ISO 27001 standaarden. Hierop moet gelet worden bij het kiezen van de juiste cloudaanbieder.

Wat kost het?

Voor veel bedrijven is werken in de cloud aantrekkelijk, maar lang niet voor allemaal. Bedrijven die al hun data binnen eigen muren moeten opslaan kunnen niet gaan werken in de cloud. En ook wanneer de bedrijfsprocessen worden beheerd op een manier die bij het bedrijf past, zal dit bedrijf niet snel kiezen voor de cloud. Gebruik maken van de cloud is namelijk niet kosteloos. Een bedrijf zal moeten bekijken of het qua huidige kosten zin heeft om voor een cloudoplossing te kiezen. Misschien liggen de kosten van de server binnen het bedrijf, en het onderhoud van deze server, hoger dan wanneer er voor een cloudoplossing gekozen wordt. Per bedrijf zijn zowel de huidige als de toekomstige kosten verschillend. Kiezen voor de cloud hoeft geen vermogen te kosten. Een bedrijf kan biijvoorbeeld alleen diensten afnemen die voor het bedrijf interressant zijn en op die manier wordt er geen geld verspild aan onnodige zaken.

Previous «
Next »