Keuze internetprovider? Waar moet ik op letten?

  • Digi
  • maart 20, 2017
  • Comments Off

Het internet is niet meer weg te denken in ons dagelijks gebruik. We mailen, zoeken informatie op, spelen spelletjes,kijken online tv-series gebruik van sociale media enz… Voor al deze online taken deftig uit te voeren is het belangrijk dat we een goede verbinding hebben met het internet. Afhankelijk waarvoor je voornamelijk het internet nodig hebt, is het best wel interessant om verschillende internetaanbieders naast elkaar te leggen en te vergelijken.

internet

De keuze van de internetaansluiting

Voor je internetaanbieders vergelijkt moet je een keuze maken welke aansluiting je wil.

Verschillende aansluitingen:

  • Ofwel kies je voor de telefoonlijn maar hier ben je dan ook verplicht telefoondiensten bij te nemen
  • Ofwel via de kabel: bij een kabelprovider dien je wel meestal de televisiediensten bij te nemen
  • Ofwel via glasvezel: via glasvezel heb je normaal supersnel internet maar helaas is deze verbinding nog niet overal beschikbaar

Internet aanbieders vergelijken

Om een goede keuze te maken tussen de verschillende internet aanbieders kan je ze beter met elkaar vergelijken. Iedere internetaanbieder biedt wel iets anders aan. Je moet al heel goed op de hoogte zijn om te goed te checken wat het verschil tussen internetaanbieders is

Wat kan een internetprovider allemaal aanbieden?

Een internetprovider kan onder meer een pakket aan bieden met zowel internet, telefonie en televisie. Men krijgt dan ook meer zenders bij het televisieaanbod dan bij een gewone kabelverbinding.Een alles-in-één pakket is ook voordeliger dan alles apart te moeten nemen.

Verschil tussen internetaanbieders: Waar moet je zeker op letten ?

De verbindingssnelheid van het internet:
Heb je een snelle internetverbinding nodig of een normale. Een snelle internetverbinding is handig als je veel online series kijkt, games speelt of allerhande downloadt.
Wat is de downloadsnelheid of hoe snel kan je iets uploaden?

De prijs van het abonnement:
Wat zit er allemaal in het abonnement inbegrepen? Let hier vooral op het dataverbruik dat in het abonnement verwerkt zit want bij sommigen kan de prijs nadien nogal hoog oplopen als je over je dataverbruik zit.

De reputatie van de internetprovider
Dit kan je heel eenvoudig checken via het internet. Bieden zij een goede service? Hoe behandelen zij hun klanten?

Previous «
Next »