Je PC vervangen na hoeveel jaar doe je dit ongeveer?

  • Digi
  • maart 20, 2017
  • Comments Off

Hoe lang gaat een computer mee?

Vandaag de dag vervangen we onmiddellijk de volledige computer, terwijl we daar vroeger veel zuiniger mee omgingen. Vroeger zouden we onze pc gewoon upgraden en meer geheugen erbij en je oude pc was

Een Desktop pc

Een desktop pc kan tussen de 3 en 8 jaar oud worden voor je de pc kan vervangen en allerlei problemen begint te vertonen. Alles hangt af van de kwaliteit van de pc zelf, het aantal keer dat je upgrades hebt gedaan, of er al onderdelen zijn vervangen. Voor men deze desktop zou gaan vervangen zou men beter eens nagaan wat er gebeurd bij de nodige upgrades. Misschien helpt dit alvast de levensduur.
De levensduur computer hangt eigenlijk af van de zorg die je ervoor draagt en de kwaliteit van de verschillende onderdelen. Zonder vervangingen kan je dus stellen dat een desktop zeker drie jaar kan meegaan.

Een laptop

Een laptop gaat minder lang mee dan een desktop omwille de compactheid, de oververhitting van de onderdelen en de draagbaarheid waarmee menig ongevallen kunnen gebeuren. Hier is het al heel wat moeilijker om een onderdeel in een laptop te vervangen. Hier kan men zich beter afvragen of het niet gemakkelijker is om een nieuwe laptop te kopen als de onderdelen te vervangen. Aangezien de pc-markt zo evolueert is, leveren de nieuwe mogelijkheden bij de aankoop van een laptop meer tijdswinst en haal je de kost van de aankoop van een nieuwe er zo uit.

Onderdelen pc vervangen

De harde schijf

Alles hangt ook af van de harde schijf van je pc. Sommige harde schijven houden het maar een paar jaar uit en anderen kunnen jaren meegaan. De levensduur computer hangt ook af van de harde schijf aangezien deze beide verbonden zijn. En een pc kan niet zonder harde schijf en omgekeerd.
Gelukkig kan de harde schijf van de pc vervangen worden zodat de levensduur computer weer langer kan meegaan.

Ramgeheugen

Het ramgeheugen van de pc gaat niet zo vlug stuk en is ook gemakkelijk te upgraden/

Het moederbord

De levensduur van het moederbord hangt niet af van eventueel te falen maar heeft meer te maken met de veroudering van het bord zelf. Het moederbord is immers beperkt in zijn kunnen en is eerder beperkt in wat het aankan

Previous «
Next »