4 manieren om dichterbij jezelf en je droombaan te komen

  • Rogier
  • november 30, 2020
  • Comments Off
zoek uit waar je passie ligt

Werken…we moeten het allemaal doen. Voor de één puur een middel om ervoor te zorgen dat er brood op de plank komt, voor de ander zijn hobby. Het is belangrijk dat jij een baan vindt die je leuk vindt en waar je elke dag graag vroeg voor op staat! In dit artikel deel ik met jou alle tips over hoe jij die ene droombaan kan bemachtigen!

Zoek uit waar je passie ligt

Mijn passie vinden, hoe doe ik dat dan? Je passie is je energie, de reden waarom jij elke dag wil opstaan. Niets is belangrijker dan elke dag iets doen wat je leuk vind. Het vinden van je passie is niet eenvoudig, maar ik verzeker je: iedereen heeft er minstens één. Stel jezelf de volgende vragen:
– Mijn passie vinden…waar denk ik als eerste aan bij het woord ‘passie’?
– Wat kan ik 24/7 doen in mijn vrije tijd?
– Welke schoolvakken vond je het leukste? En welke het minst leuke?
– Als alles mogelijk was, wat zou ik dan gaan doen?

Het is belangrijk dat je voor jezelf nagaat wat je leuk vindt om te doen, wat je interessant vindt om te leren en waar je echt beter in wil worden. Waar haal jij je voldoening uit? Dus stap 1: zoek uit waar je passie ligt.

Zoek uit waar jouw kwaliteiten liggen

Jouw kwaliteiten liggen in het verlengde van jouw passie. Het is altijd met elkaar verbonden, dingen die je leuk vind, daar ben je vaak ook goed in en vice versa. Maak voor jezelf een schema: dingen waar je goed in bent en dingen die je beter aan iemand anders kan overlaten. Ben je goed in veel dingen? Ga dan weer kijken naar je passie: wat vind ik nou écht het leukste om te doen?

Kies voor de juiste werkvorm

Indien jij je passie en sterke kwaliteiten hebt gevonden, kan je opzoek gaan naar een bijpassende baan. Niet alleen de baan is van belang, ook de werkvorm. Zo bestaan er in Nederland verschillende werkvormen:
– De ondernemer
Een ondernemer ben je als je een eigen bedrijf opricht. Indien jij een eigen bedrijf hebt, moet je er rekening mee houden dat jij 24/7 het aanspreekpunt bent. Het werk houdt dus feitelijk gezien nooit op!
– Loondienst
Op contractbasis voer jij werkzaamheden uit, waar je een vaste vergoeding voor krijgt. Natuurlijk krijg je extra betaald als je extra uren maakt.
– ZZP’ers/freelancer
De termen zzp’er en freelancer worden vaak door elkaar heen gebruikt. Je werkt aan de hand van opdrachten die jij krijgt. Hier krijg je een vergoeding voor.

Je kansen op een baan vergroten!

Je kansen op een baan vergroten, hoe dan? Laat jezelf zien! Zorg ervoor dat jouw CV up-to-date is. Naast de diploma’s en opleidingen die jij wellicht hebt gehaald en gevolgd, is ervaring minstens net zo belangrijk! Zorg ervoor dat jij veel ervaring hebt opgedaan in de bedrijfstak waar jij werkzaam wil zijn. Dit kunnen grote banen zijn, maar kunnen bijvoorbeeld ook vrijwilligersbaantjes zijn: het gaat om de ervaring. Bovendien kom jij met mensen in contact uit die bedrijfstak. Netwerken is super belangrijk om je kans op de arbeidsmarkt te vergroten!

Hopelijk helpen deze tips jou met het bemachtigingen van jouw droombaan! Vind je passie, sterke kwaliteiten en doe veel ervaring op. Het is belangrijk dat jij iets doet wat je leuk vind en waar je goed in bent, want we weten allemaal: confidence is key! Succes!

Previous «
Next »