Hoe kun je makkelijk je eigen kledingmerk beginnen?

  • Digi
  • oktober 14, 2021
  • Comments Off
eigen kledingmerk beginnen

De afgelopen 1,5 jaar zijn veel mensen hun eigen kledingmerk begonnen, meer dan ooit. Oorzaak ligt waarschijnlijk bij het vele thuis zijn en de lockdowns naar aanleiding van de Corona pandemie. De reden dat zo veel mensen hier aan beginnen is waarschijnlijk omdat dit laagdrempeliger is dan ooit. Je bent niet meer afhankelijk van grote oplagen en customizen is steeds makkelijk, bijvoorbeeld door de komst van goede snijplotters. Wat is een snijplotter? horen we je vragen. Lees snel verder voor het antwoord op deze en vele andere vragen.

Het ontwerpen van een eigen kledinglijn is natuurlijk een van de leukste dingen om te doen en waarschijnlijk de reden dat je een eigen merk wil beginnen. Vaak komt dit ontwerpen neer op het designen van designs die je op de kleding laat drukken, of zelf drukt. Door een snijplotter aan te schaffen, kun je dat namelijk erg makkelijk zelf doen.

Print je eigen opdrukken met een snijplotter

Een snijplotter is een soort van printer die verschillende vormen en creaties uit materialen zoals stickervellen snijdt. Dit maakt het snijwerk voor jou gemakkelijker en sneller. Een snijplotter vergroot de creatieve mogelijkheden. Je snijdt met precisie alle ontwerpen uit, die met de hand niet altijd lukken. De snijplotters ondersteunen tientallen soorten materialen. Je kunt een snijplotter het beste vergelijken met een printer, maar in plaats van inkt te printen, wordt het ontwerp uitgesneden. Niet alleen handig om design op kleding te zetten, maar bijvoorbeeld ook om je promotiemateriaal te maken, zoals stickers. Nu weer terug naar het opzetten van de kledinglijn zelf.

Er zijn eigenlijk drie soorten kledinglijnen. De een is ontworpen en gemaakt door de ontwerper of eigenaar van het bedrijf, de ander ontwerpt de kleding, bedenkt een goede naam en origineel logo, maar laat de kleding maken door een fabrikant en de laatste variant kiest voor white label. Als je zelf de kleding hebt ontworpen, maar nou niet bepaald goed bent in het uitwerken ervan, dan kan een kledingfabrikant ook aan te raden zijn. Bijvoorbeeld in Turkije of Portugal.

Er komt een hoop kijken bij het opzetten van je eigen kledinglijn. Of het nu gaat om een kledinglijn voor jongens, meiden, dames of heren, er zijn een aantal essentiële zaken die je niet mag missen. Zo moet je aan het ondernemingsplan denken en daarbij rekening houden met fiscale en financiële zaken, maar ook marketing zoals social media, SEO en SEA moet je absoluut niet vergeten. 

Het stappenplan als je een eigen kledingmerk gaat opzetten

Grofweg is dit het stappenplan dat je moet volgen:

– Beschikbaarheid naam onderzoeken

– Ondernemingsplan schrijven

– Financieel plan schrijven

– Kledinglijn ontwerpen

– Marketing

Als je je aan het bovenste stappenplan houdt, dan heb je al veel meer kans op succes!

Previous «
Next »