Hoe vind je snel een leuke stage?

  • Digi
  • juni 3, 2021
  • Comments Off
leuke stage vinden

Iedereen die studeert heeft het wel eens meegemaakt: stage lopen. Bij veel opleidingen bestaat het een na laatste jaar of het laatste jaar uit een periode van een aantal weken, waarbij studenten werkervaring gaan opdoen in de praktijk. Voordat ze dit kunnen doen, moeten zij dan uiteraard eerst op zoek gaan naar een leuk stagebedrijf. Maar hoe vind je nu precies die perfecte stage en waar moet je allemaal op letten? Je leest het in dit artikel, doe er dus je voordeel mee! 

Wat vind je leuk?

Voordat je op zoek gaat naar stagevacatures, is het goed om eerst na te denken over wat je precies leuk vindt. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in business intelligence bedrijven of ga je liever aan de slag bij een marketingbureau? Er zijn opties genoeg en uiteraard hangt dit ook weer af van de studie die je doet. De stage moet dan wel binnen dit vakgebied passen. 

Begin op tijd met zoeken

Deze tip kunnen we niet vaak genoeg benadrukken, maar begin op tijd met zoeken! Het komt regelmatig voor dat leerlingen dit té lang uitstellen, waardoor ze aan de slag moeten bij een bedrijf waar hun interesse totaal niet ligt. Dit is makkelijk te voorkomen en bovendien kom je zo ook professioneler over op het bedrijf. Begin daarom een paar maanden van te voren met zoeken en neem contact op met zoveel mogelijk bedrijven. Zij kunnen je vertellen wat zij je kunnen leren en zo kun je zelf een keuze maken bij welk bedrijf je interesse het meest ligt. 

Eisen van je opleiding 

Verder stellen opleidingen vaak ook eisen aan een stagebedrijf. Zo zal een afstudeerstage IT aan hele andere eisen moeten voldoen dan een stage in de zorg. Soms hebben scholen zelfs een databank met mogelijke stagebedrijven waar je uit kunt kiezen. Zo hoef je dus niet zelf op zoek te gaan en kun je een stage kiezen van de lijst. In andere gevallen moet je wel zelf een stage regelen. Zorg er dan ook voor dat je op de hoogte bent van de eisen van school. Het zou immers zonde zijn als je een stageadres moet afzeggen. 

Goede sollicitatie

Als je eenmaal gaat solliciteren bij een bedrijf, is het handig om een goede sollicitatiebrief en CV op te sturen. Vraag dus ook advies aan mensen uit je omgeving of vraag of ze met je mee kunnen kijken. Zo kunnen zij je vertellen of je zinnen anders moet formuleren en of je nog belangrijke informatie mist.

Previous «
Next »