Een laadpaal kopen die bij jouw auto past

  • Digi
  • november 30, 2017
  • Comments Off

Je hebt een elektrische auto, maar dan? Dan moet je nog op zoek naar een geschikte laadpaal. Een best lastige klus wanneer je geen flauw idee hebt waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf hiervan. Je kunt logischerwijs niet zomaar even een laadpaal uitkiezen en denken dat dat wel goed zit. Iedere elektrische auto heeft andere mogelijkheden en om deze mogelijkheden te kunnen gebruiken is het handig om een laadpaal uit te kiezen die past bij het type auto dat je hebt. Daarom leg ik je in deze blog het een en ander uit over welke laadpaal je het beste kunt kiezen onder welke voorwaarden. Je zult zien dat er veel dingen zijn waar je toch even extra op moet letten.

Snelladen of niet snelladen

Het snel kunnen opladen van je auto is fantastisch. Zeker wanneer je auto dit ook ondersteund en dan is het kopen van een laadpaal die dit ondersteund natuurlijk een fantastisch idee. Let er wel op dat je vaak nog wat moet regelen met je energieleverancier, want vaak moet je voor dit soort laadpalen krachtstroom hebben. Let hier dus op wanneer je hiervoor gaat.

Een slimme of domme laadpaal

Daarnaast kun je nog de keuze maken of je een domme of slimme laadpaal wilt hebben. Met een slimme laadpaal krijg je veel meer inzicht in het verbruik van je laadpaal. Dit is wanneer je een laadpaal voor thuis aanschaft allicht niet zo handig, wanneer je echter een laadpaal aanschaft voor de zaak kan dit wel positief werken. Door middel van een slimme laadpaal kun je het exacte gebruik van je laadpaal meten. Daarnaast kun je dit soort data doorspelen aan je energieleverancier waardoor zij meer inzicht krijgen in piek momenten.

Succes!

Ik hoop dat ik je een beetje inzicht heb kunnen geven in de zoektocht naar een laadpaal en dat je door middel van deze blog een stapje dichterbij bent bij het uitzoeken van de ideale laadpaal. Ik wens je in ieder geval heel veel succes bij je zoektocht.

Previous «
Next »