• Homepage
  • >
  • Tech
  • >
  • Steeds meer toepassingen voor een 3D printer

Steeds meer toepassingen voor een 3D printer

  • Digi
  • januari 3, 2022
  • Comments Off
3d printen

Maakt men bij jullie op kantoor al gebruik van een 3D printer? Steeds meer organisaties zien de meerwaarde van deze moderne printoplossing. Met een 3D printer is het mogelijk om onderdelen op maat te maken, om volledige producten te printen, enzovoorts. Belangrijk voordeel hiervan is dat je minder afhankelijk bent van externe leveranciers. Heb je een onderdeel nodig? In dat geval print je deze direct uit. Het enige wat je naast de 3D printer nodig hebt is een 3D filament. Vergelijk het met de cartridge die je in een normale multifunctional of printer gebruikt om te kunnen printen. 

Skyline van een stad laten printen 
Een van de producten die zich uitstekend leent voor productie middels een 3D printer en een PLA filament is het ontwerp van de skyline van een grote stad. Aan de hand van software is het mogelijk om een ontwerp van zo’n skyline te maken en aan te geven hoe dik de geprinte laag moet zijn. Vervolgens is het enkel nog wachten tot het product is opgebouwd door de printer. Het product komt bij een 3D printer niet in één keer uit het apparaat, maar wordt laag voor laag opgebouwd. 

Onderdelen printen met een 3D printer 
Naast de skyline van een stad, is het steeds gebruikelijker om onderdelen te printen met een 3D printer. Door de onderdelen te printen op het moment dat je deze nodig hebt hoeft er geen grote voorraad aan te worden gehouden. Dat bespaart op de kosten. Zoals eerder genoemd maakt het je daarnaast minder afhankelijk van externe partijen. Het afgelopen jaar is meermaals gebleken dat die afhankelijkheid van leveranciers kan leiden tot problemen in het productieproces van de organisatie. Denk aan het schip wat vast kwam te zitten. 

Gebak wordt met een 3D printer geprint
Het kan nog gekker! Wist je dat er bedrijven zijn die zelfs gebak met een 3D printer printen? Het is een nieuwe trend, waarvan veel verwacht wordt voor de komende jaren. Een belangrijk voordeel van het printen van gebak zit in het feit, dat het gebak op maat ontworpen kan worden. Maak een taart die naadloos aansluit op de wensen van een klant! In de toekomst zullen er mogelijk nog veel meer etenswaren met een 3D printer worden geprint. Denk ook aan gezonde producten in de vorm van een gebakje. Het maakt het bijvoorbeeld voor kinderen aantrekkelijker om gezonde voeding te eten. 

Previous «
Next »