• Homepage
  • >
  • Tech
  • >
  • Digitalisering stimuleert just-in-time leveringen

Digitalisering stimuleert just-in-time leveringen

  • Digi
  • januari 3, 2022
  • Comments Off
digitalisatie

Onderdelen voor het productieproces pas laten leveren op het moment dat deze nodig zijn, het produceren van producten zodra de consument deze bestelt, enzovoorts. Het zijn voorbeelden van een efficiëntere manier van produceren, waarbij er niet langer grote voorraden aan materialen, onderdelen en complete producten hoeven te worden aangehouden. Het gebruik van een 3D printer in combinatie met PLM solutions speelt hier een belangrijke rol in. Ontwerp het product eenmalig in moderne software, om het vervolgens op het moment dat een consument deze bestelt te kunnen printen. Aanpassingen aan het product kunnen met diezelfde software vooraf gesimuleerd worden. 

Onderdelen printen voor het productieproces 
Niet alleen complete producten kunnen worden geprint met een 3D printer. Ook voor het printen van losse onderdelen wordt de 3D printer vaker ingezet. Deze vorm van digitalisering biedt verschillende voordelen voor ondernemers. Denk aan het feit dat onderdelen altijd voorradig zijn op de momenten dat men deze nodig heeft. De afhankelijkheid van externe leveranciers neemt hierdoor af. De laatste jaren is meermaals gebleken dat deze afhankelijkheid voor problemen kan zorgen bij bedrijven. Daarnaast wordt er minder materiaal verspild bij de productie van de verschillende onderdelen. Iets wat in de grote fabrieken in te grote mate gebeurt. 

Aanpassingen aan producten eenvoudig door te voeren 
Met digitale Product Lifecycle Management solutions is het heel eenvoudig om kleine aanpassingen door te voeren in de producten die men produceert. Het maakt het bijvoorbeeld mogelijk om producten op maat te leveren. Welke wensen heeft een klant? Hoe kunnen deze het beste verwerkt worden in het ontwerp van een product? Enzovoorts. De aanpassingen worden digitaal doorgevoerd in de PLM software. Deze software wordt door verschillende bedrijven aangeboden. De toepassing van deze software en tools is een belangrijke stap in de digitalisering van de industriële sector. Steeds meer bedrijven proberen te digitaliseren en processen te automatisering. 

Samenwerken in een PLM tool 
Naast het feit dat PLM software het mogelijk maakt om kleine aanpassingen door te voeren en deze aanpassingen vervolgens te simuleren, is het steeds makkelijker geworden om samen te werken bij het ontwerpen van producten. Er zijn diverse tools verkrijgbaar die de verschillende teams van organisaties naadloos laten samenwerken. Het bevordert het productieproces, maakt de kans op fouten in het ontwerp van producten aanzienlijk kleiner, enzovoorts. Welke tools gebruikt jouw organisatie momenteel al voor ­just-in-time leveringen aan klanten, of voor het digitaal ontwerpen van producten en het doorvoeren van aanpassingen in deze ontwerpen? 

Previous «
Next »