Wat is webdesign?

  • Digi
  • april 21, 2017
  • Comments Off

Eenvoudig gezegd, webdesign is het creëren en plannen van websites. Dit omvat onder andere het verzamelen en verstrekken van informatie, de zorg voor het ontwerp, het gebruik van de geschikte kleuren, lettertypes, afbeeldingen en foto’s. Dit wordt gecombineerd met de basisprincipes van het ontwerpen van een website. Het ontwerpen is slechts een van de onderdelen van webdesign in zijn totaliteit. Maar wat houdt dit in? We kunnen dit alleen maar weten komen door de opdracht van een webdesigner te analyseren.

Wat doet een webdesigner

Een webdesigner is iemand die het uitzicht van een website bepaalt. Hij zorgt voor de kleuren, de visuele aspecten, geschikte lettertypes enz. die de website aantrekkelijk moeten maken voor de bezoeker. Het merendeel van de webdesigners zijn ook fans van het internet in het algemeen. Ze vinden dikwijls inspiratie bij andere websites. De carrière van iemand die deze job wil uitoefenen zonder een grote voorliefde voor het medium zal geen lang leven beschoren zijn binnen de sector.

Webdesign is kunst

Niet alle ontwerpers hebben het gevoel dat ze met een soort kunst bezig zijn en toch heeft webdesign uit Eindhoven iets artistiek. De pagina’s die ze maken moeten er aantrekkelijk en fris uitzien om klanten te overtuigen om verder door te klikken op de pagina. Enig esthetisch gevoel bij een webdesigner is zeker een voordeel, hoewel je absoluut geen kunstschilder of tekenaar hoeft te zijn. De meeste webdesigners hebben een grafische opleiding gevolgd. Dit is een fantastische basis voor het nauwkeurig uitvoeren van deze job. Webdesigners van Solid Results moeten zich minder zorgen maken over de inhoud van een website maar zich vooral richten op het visuele, het grafische. Een website met een goed gestoffeerde inhoud zal waardeloos zijn wanneer de lay-out niet juist zit.

De webdesigner moet van computers houden

Webdesign zouden we in principe computerkunst kunnen noemen. Wie niet graag met de computer werkt, zal zich ook niet goed voelen in een job van webdesigner. Het voordeel is wel dat je als webdesigner niet hetzelfde hoeft te kunnen als een programmeur. Terwijl de codering van de site kan overgelaten worden aan de producenten en programmeurs in een team is het toch nuttig om enige basiskennis te hebben van HTLM EN CSS, zodat je weet tot wat deze programmeertalen in staat zijn. De meeste HR-managers verwachten ook dat de webdesigner enige kennis heeft van talen, vooral Engels. De kennis van grafische programma’s en editors is een must.

 

Previous «
Next »