Updaten van je online content en online imago

  • Digi
  • januari 14, 2018
  • Comments Off

Elk bedrijf dat een beetje mee is met zijn tijd heeft tegenwoordig een online identiteit, in de vorm van een webshop of website. Hoewel dergelijke kanalen je de mogelijkheid geven om altijd en overal in contact te staan met bezoekers en klanten, is het natuurlijk ook belangrijk dat je dat zo houdt. En dat kan door je content regelmatig uit te daten.

Je website updaten is natuurlijk een continue bezigheid, juist omdat informatie (maar ook de lay-out en andere aspecten) snel verouderd is. Het vraagt dus een regelmatige inspanning om de inhoud van de webshop of website recent te houden. Maar waarom is dat nu zo belangrijk?

Het nut van je website updaten

1. Meer winst genereren door vernieuwen website

Een online imago is een van de belangrijkste factoren bij het creëren van een succesvol merk of bedrijf. Veel mensen onderschatten hoe groot de rol ervan is om meer mensen aan te trekken, en dus ook meer winst te genereren. Je website vernieuwen zorgt er rechtsreeks voor dat je bedrijf of merk nieuwer oogt, waardoor men sneller geneigd zal zijn iets te kopen!

2. Je visitekaartje aantrekkelijker maken

Vaak hangt het succes van een website grotendeels af van hoe deze eruit ziet. Mensen zijn erg visueel, wat betekent dat ze op zoek zijn naar dingen (en dus ook websites) die visueel aantrekkelijk zijn. Een website fungeert als een waar visitekaartje, en het is dan ook de moeite waard om genoeg tijd en energie te steken in het opbouwen en vernieuwen ervan. Het verschil tussen een website die niet zo populair is en één die razend populair is, zit hem vaak gewoon in het feit dat de ene qua lay-out en visuele aspecten minder ontwikkeld en vernieuwend is, en de andere juist meer!

3. Beter scoren in zoekmachines

Naast de meest voor de hand liggende redenen om je content regelmatig up te daten, is er ook nog een andere, minder vanzelfsprekende reden om dat te doen. Het succes van websites is vaak afhankelijk van hoe goed ze scoren in zoekmachines zoals Google – en die ranking kan je zelf verbeteren door regelmatig nieuwe inhoud te plaatsen. Het vernieuwen website, zowel qua content als lay-out, zorgt ervoor dat je online imago meteen een niveau hoger wordt getild!

Previous «
Next »