Ripple, het betaalmiddel voor financiële instellingen

  • Digi
  • januari 12, 2018
  • Comments Off
Wat is Ripple eigenlijk?
Ripple is een digitale munteenheid (XRP), maar daarnaast ook een nieuw digitaal betaalmiddel. Ripple is bedoeld om transacties uit te voeren van bank naar bank, zonder tussenkomst van een derde partij. De bedoeling is dat deze transacties wereldwijd uit te voeren zijn én dat vrijwel geheel gratis. Deze transacties moeten razendsnel gaan. Vroeger kostte het soms wel weken voordat geld overgemaakt kon worden, nu soms een paar dagen. Zeker als iemand anders een andere bank heeft dan de jouwe. Maar met Ripple praten we over enkele seconden dat geld overgemaakt kan worden van bank tot bank.

Is Ripple wel veilig?
Dat is natuurlijk een vraag die je krijgt over cryptocurrency. Is het wel veilig? Is je geld niet zomaar ‘weg’ of ‘verdwenen’? Hoe werkt het eigenlijk? Ripple is ontworpen voor financiële instellingen. Het betaalmiddel moet wel veilig zijn, anders worden er veel gegevens niet goed beschermd. De aandacht wordt dan ook gericht op de veiligheid. Ontwikkelaars en programmeurs houden dit goed in de gaten en blijven eraan werken dit zo veilig mogelijk te houden. Immers, grote bedrijven moeten Ripple blijven vertrouwen, want anders stort het in.

Waar koop je Ripple?
Er zijn verschillende websites waar je Ripple kunt kopen. Ripple kan een mooie investering zijn. Het is op dit moment nog niet heel veel waard en er is een kans dat Ripple, net als de Bitcoin, flink gaat groeien. Je kunt het via handelsplatformen kopen. Maar op verschillende sites kun je een account aanmaken en daar een ‘wallet’ aanmaken. Dit kun je vergelijken met een digitale portemonnee waar vanuit je overschrijvingen kunt doen. Niet elke Nederlandse bank biedt Ripple aan om bij hen te kopen. Vanwege de populariteit zal dit waarschijnlijk zeer binnenkort veranderen. Online kun je al wel met iDEAL betalen.

Previous «
Next »