Videobellen voor bedrijven

  • Digi
  • oktober 9, 2019
  • Comments Off
videobellen

Videobellen is vandaag de dag relevanter dan ooit. Het is al een paar jaren mogelijk, maar steeds meer bedrijven gebruiken het. Het wordt bedrijven dan ook steeds makkelijker gemaakt om altijd en overal bereikbaar te zijn. Dit maakt dat het tegenwoordig niet heel veel uitmaakt waar je werkt, omdat je toch overal bereikbaar bent. 

Videobellen via Hosted VoIP

Hosted VoIP is een service die videobellen mogelijk maakt. Maar naast videobellen kun je via deze dienst ook normaal bellen, chatten, groepsgesprekken voeren en je scherm delen. Dit is allemaal mogelijk zonder vaste, fysieke telefooncentrale voor ieder bedrijf aan te schaffen. Hosted VoIP zorgt ervoor dat alles via het internet werkt. Hierdoor is het mogelijk de VoIP omgeving op verschillende apparaten te installeren, zoals je mobiel, laptop of vaste computer. Deze service is ideaal als je veel voor je werk onderweg bent en is geschikt voor iedere ondernemer of bedrijf. 

Hoe werkt het?

Hosted VoIP is een service die geleverd wordt via een internetverbinding. In een datacentrum wordt er een telefooncentrale gecreëerd voor ieder bedrijf. Deze worden door middel van een internetverbinding verbonden met jouw kantoor en alle bijbehorende toestellen. De verbinding wordt niet alleen gemaakt met kantoor als locatie, maar ook met alle losse telefoontoestellen en laptops van alle medewerkers. Dit maakt het voor je personeel mogelijk om vanuit elke locatie verbinding te maken, wat thuis- of onderweg werken een stuk makkelijker maakt. 

Hoewel de VoIP telefooncentrale connectie maakt met het wereldwijde publieke telefoonnetwerk, wordt de centrale optimaal voor je bedrijf beveiligd. Al jullie data wordt enkel opgeslagen op Nederlandse service, waardoor de veiligheid gegarandeerd kan worden. Ondanks het gebruik van Nederlandse servers, kun je met de Hosted VoIP connectie overal in het buitenland videobellen, chatten of meetings uitvoeren. Hier heb je uiteraard wel wifi voor nodig. Ben je ingelogd op het netwerk? Dan ben je altijd bereikbaar. Dit is een stuk goedkoper dan wanneer je via de normale telefoonlijn in het buitenland belt. 

Wat is er nieuw?

Bellen via internet is niets nieuws meer, maar de integratie gaat verder dan dat. Door een vaste-mobielintegratie kun je ook alle voordelen op je mobiel gebruiken. Zolang je internetverbinding hebt, kun je via deze integratie altijd bellen via internet. Daarnaast is ook het doorverbinden van je bedrijfstelefoon naar je mobiel een stuk makkelijker gemaakt. Hierdoor kun je fijn buiten kantoor werken. 

Een ander nieuw voordeel van Hosted VoIP is dat je op één simkaart en één telefoon meerdere telefoonnummers kunt gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je geen aparte werktelefoon en privé telefoon meer nodig hebt. Je schakelt eenvoudig tussen de verschillende telefoonnummers en je blijft altijd bereikbaar vanaf één apparaat!

Tot slot wordt het videobellen steeds makkelijker en wordt de kwaliteit steeds hoger. Door continue innovatie op het gebied van internetverbinding en beeldkwaliteit, wordt de kwaliteit van videobellen verhoogt. Daarnaast worden de functionaliteiten voor alle apparaten steeds meer uitgebreid en kun je waar je ook wilt bestanden delen en bellen met je collega’s, partners en klanten!

Previous «
Next »