De iPhone SE 2: wat te verwachten?

  • Rogier
  • maart 31, 2020
  • Comments Off
nieuwe iphone se kopen

Technologiegigant Apple pakt om de zoveel tijd uit met een nieuwe versie van de ondertussen legendarische iPhone. Nu de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro uitgekomen zijn is het reikhalzend uitkijken naar de volgende zet van Apple. De geruchtenmolen draait zoals altijd op volle toeren en vertelt ons dat de iPhone SE 2 de volgende op de planning is. Deze SE 2 moet de opvolger worden van verkoopsucces iPhone SE die in 2016 de winkelrekken sierde.

What’s in a name

Toen Apple in 2016 de iPhone SE uitbracht werd het meteen een gigantisch success. Dat had niet alleen te maken met de technologische mogelijkheden, maar ook met het naar Apple-normen zeer bescheiden prijskaartje. Het geheim van de betaalbaarheid van de iPhone SE had alles te maken met het feit dat Apple de technologische mogelijkheden van de laatste generatie Apple smartphones gewoon in een ouder designjasje had gestoken. Naar alle verwachting gaan ze dezelfde truc met de iPhone SE 2 wederom uithalen. Om die reden wordt er naar de iPhone SE 2 (die overigens op de markt komt aan dezelfde prijs als de SE) ook wel eens de iPhone 9 genoemd. Dit omdat de SE 2 designtechnisch de opvolger van de iPhone 8 genoemd mag worden.

Iphone 8, maar dan beter

Volgens diverse experts zal de iPhone SE 2 designtechnisch in hetzelfde water varen als de bekende 4,7-inch iPhone 8. Het grote verschil moet je intern zoeken. De SE 2 biedt betere specificaties en een A13-processor. Je kunt die processor ook wel herkennen als dezelfde die de iPhone 11 siert. Het grote voordeel van deze krachtige processor is dat hij, in tegenstelling tot de voorgangers, behoorlijk zuinig genoemd mag worden. Dat betekent dat je de prestaties krijgt die je verwacht van een iPhone, maar dat ook de accu eindelijk een tijdje meegaat. Daarbij moet wel gezegd worden dat de iPhone SE 2 een 3G werkgeheugen meekrijgt en geen 4G. Daarnaast ook geen 3D Touch, maar wel een vernieuwde Haptic Touch. Ten slotte heb je qua opslag de keuze tussen de alom bekende 64GB en 128GB modellen.

Twee (of zelfs drie) voor de prijs van één

Volgens de laatste geruchten wordt het in het voorjaar zelfs dubbel feest. Apple zou niet één versie van de iPhone SE 2 op de markt brengen, maar gelijk twee modellen. Dit weten we omdat een tijd terug een iOS 14 code uitlekte die aantoonde dat er zowel een iPhone 9 als een iPhone 9 plus op de planning staat. Wellicht worden beide versies van de iPhone 8 dus grondig vernieuwd. Dat betekent ook dat je bij de Plus-versie een camera met twee lenzen mag verwachten. En nog is dat niet alles. Volgens het Taiwanese DigiTimes zou Apple eind dit najaar nog een extra, kleiner model op de markt brengen. Het zou gaan om een kleine versie van de iPhone 12.

De invloed van Corona

De hamvraag van het moment is natuurlijk of de Corona-pandemie deze planning niet grondig in de war gaat sturen. Volgens de laatste rapporten zou het hele proces rond de iPhone SE 2/iPhone 9 zich in de laatste fase voor de lancering bevinden. Concreet zou al het voorbereidend werk achter de rug zijn, maar worden er redelijk wat toeleverancier problemen verwacht door de impact van het coronavirus. De kans lijkt dan ook redelijk groot dat de lancering van de goedkope iPhone SE 2 met minstens een paar weken zal worden uitgesteld. Bovendien zijn er geruchten dat wel meerdere Apple producten vertraging aan het oplopen zijn door deze ongewone situatie.

En wat gaat dat kosten?

Het originele plan was dat de iPhone 9 aangekondigd ging worden eind maart samen met de nieuwe iPad Pro en de AirTag. Nu lijkt het er echter op dat deze aankondiging een uitstel zal krijgen. In plaats van de gekende grote show waarmee Apple de lanceringen van zijn producten opluistert is de kans groot dat de iPhone SE 2 gelanceerd zal worden via een persbericht. Wat betreft de prijs zou de iPhone SE 2 dezelfde prijs meekrijgen van de iPhone SE uit 2016. Dat is dus 399 dollar of voor de Europese markt: 489 euro. Een prijs die van de iPhone SE 2 veruit de goedkoopste optie maakt voor het technologisch profiel van de telefoon. De iPhone 9 is met verre afstand het meest interessante alternatief om zonder een fortuin uit te geven een nieuwe iPhone op zak te hebben.

Previous «
Next »