• Homepage
  • >
  • Digiwerken
  • >
  • Letterlijk overal kunnen werken als digitale nomade; hoe doe je dat?        

Letterlijk overal kunnen werken als digitale nomade; hoe doe je dat?        

  • Digi
  • maart 21, 2018
  • Comments Off

Wie zijn de digitale nomaden en hoe doen ze het?

Een nomade is allang niet meer alleen vertegenwoordiger of bouwvakker van beroep. Veel grote en kleine ondernemers willen namelijk niet langer plaatsgebonden zijn en regelen hun business gewoon online. Je hoeft om over de grenzen te gaan, ook eigenlijk alleen nog maar je laptop, paspoort en je data sim only voor Europa in te pakken. Werken, geld verdienen en leven als digitale nomade: steeds meer mensen doen het! Hoe ze dat doen en wie het zijn lees je hier.

Leven als digitale nomade, iets voor jou?

Helemaal nu de roamingkosten zijn afgeschaft in Europa en je bijna overal goede internet verbinding kunt maken, houdt niets je meer tegen. Alleen natuurlijk praktische zaken zoals je huis, je inkomen en misschien ook je relatie. Wil je het toch eens proberen? Spreekt het je aan om nieuwe plaatsen te ontdekken, andere mensen te ontmoeten en vooral veel inspiratie op te doen? Ga met jezelf eerst een proeftijd aan, van bijvoorbeeld twee maanden. Pas dan kun je echt ontdekken of het leven zonder vaste verblijfplaats en werkplek echt iets voor jou is.

Zonder vaste woon of verblijfplaats en vooral zonder kantoor

Na de grote doorbraak van flexwerk en online zakendoen is er een nieuwe ondernemer opgestaan. Veel digitale nomaden zijn werkzaam in de internet gerelateerde beroepen: online marketeers, schrijvers, bloggers en online verkopers. Maar ook (web)designers, fotografen en journalisten zijn per definitie niet plaatsgebonden. Wat denk je trouwens van aandeelhouders, entrepreneurs en goodwill ambassadeurs? De groeiende groep digitale nomaden bestaat voor 72 procent uit vrouwen en voor 38 procent uit mannen. Zouden vrouwen iets avontuurlijker zijn ingesteld, of gewoon iets meer vertegenwoordigd zijn in de internetbranche? De leeftijden wijken sterk uiteen, digitale nomaden zijn overwegend vrij jong, tussen de 20 en de 30 jaar, of juist weer iets ouder, namelijk boven de 45 jaar.

Een nomadenleven eist discipline

In deze tijd van snelle internetverbindingen en goede dekking in geheel Europa is zakendoen en werken overal mogelijk. Genieten van het uitzicht in de Azoren, wegdromen in de woeste natuur van de Schotse hooglanden of verse pasta eten in een klein Italiaans bergdorpje? Met je data sim only voor Europa kun je overal en altijd je werk op tijd aanleveren of zelfs meedoen met videoconferencing. Hierdoor heb je een grote vrijheid om je eigen werkuren en tijden te bepalen. Het is echter ook werken geblazen en vereist een goede planning, flexibiliteit, gedrevenheid en vooral discipline. Eigenschappen die horen bij goed ondernemerschap.

Previous «
Next »