Dit zijn de SEO trends van 2022

  • Digi
  • januari 21, 2022
  • Comments Off
Online marketing bureau

Ook online marketing is natuurlijk trend gevoelig. Het is daarom verstandig om te zorgen dat je weet waar je aan toe bent en waar je op moet letten. Als je zeker wilt zijn dat je dit goed doet, of het liever niet zelf doet kan je de expertise van een online marketing bureau inschakelen. Zij letten namelijk al jaren op online marketing en kunnen dan ook goed anticiperen wat de komende trends zullen zijn. Daarnaast zullen ze zeer snel handelen om eventuele onverwachte veranderingen door te voeren. Maar wat kan je precies verwachten in het jaar 2022? Wat is nog belangrijk, wat wordt minder belangrijk en kunnen we compleet nieuwe trucs verwachten?

Let op goede content

In 2021 was content een zeer belangrijk aspect van een goede vindbaarheid in zoekmachines. De verwachting is dan ook dat content waarschijnlijk alsmaar belangrijker zal worden. De kans is namelijk groot dat websites steeds meer relevant moet wezen voordat ze echt kunnen scoren in de Google rankings. Hiervoor is een goede content dus erg belangrijk. Zo moeten de teksten op de site goed ingedeeld zijn met de juiste hoeveelheden zoektermen, maar natuurlijk ook de juiste zoektermen. Daarnaast moeten de tussenkoppen ook kloppen in de teksten op de site. Wanneer je twijfelt of jij jouw site wel goed instelt is het verstandig om het advies en hulp van een internet marketing bureau te gebruiken. Deze bureau’s kunnen jou verder helpen dan alleen het verbeteren van de content van jouw site. Uiteraard zullen ze nooit aanpassingen doorvoeren zonder overleg. Hierdoor weet je altijd precies waar je aan toe bent, wat de plannen zijn en wat de service uiteindelijk zou gaan kosten. 

Het belang van snippets

Tegenwoordig kijken zoekmachines anders naar websites dan vroeger. Zo wordt er meer gekeken naar de kleine informatie en de korte stukken belangrijke teksten. Deze teksten worden vaak in zoekmachines zoals Google weergegeven bovenaan maar ook in de “faq” sectie. Deze stukken tekst beantwoorden vaak vragen die omhoog komen in de zoekresultaten. Het gaat hier altijd om feitelijke informatie en nooit om promotionele teksten. Dit is dus iets waarvoor de content van de site eventueel aangepast moet worden. Hierdoor zal content dus ook altijd van groot belang zijn. Echter zijn er naast snippets nog meer steeds populairdere secties te vinden in zoekmachines. Denk maar eens aan afbeeldingen en video’s.

De juiste afbeeldingen, video’s en animaties

Omdat er steeds meer snelle informatie beschikbaar moet zijn voor mensen en er dus minder gelezen wordt, worden er vaak video’s vertoond in de zoekresultaten. Dit is dan dus zeker iets waar in 2022 goed op ingespeeld kan worden. Het zijn namelijk goede resultaten waarop jouw site nog eens extra gevonden kan worden. Omdat niet veel mensen hier al rekening mee houden is het verstandig om een van de eerste mensen te zijn die dat wel doet, zo kan je een mooie hoge positie in Google relatief makkelijk behalen. Voor meer tips op maat is het verstandig om in overleg te gaan met een online marketing bureau, zo wordt je perfect geholpen.

Previous «
Next »