Online marketing in Almere

  • Digi
  • januari 30, 2018
  • Comments Off

Er zijn veel grote bedrijven in Nederland waarvan de doelgroep zich door heel Nederland bevindt. Daarnaast zijn er nog veel meer kleinere bedrijven die zich met hun producten en diensten vooral op de lokale doelgroep richten. Denk aan de plaatselijke kapper, bloemenwinkel, supermarkten, restaurants, cafe, sportscholen, huisartsen, tandartsen autogarages en ga zo maar door.

Dit soort bedrijven richten zich voornamelijk op de mensen die direct in de omgeving wonen. In dit voorbeeld nemen we Almere als bakermat voor de online marketing met Almere poort als de jongste en meest belovende wijk in Nederland.

Lokaal online gevonden worden.

Online marketing is tegenwoordig noodzakelijk voor het succes van je bedrijf. Hoewel kappers en restaurants ook wel gevonden wordt zonder het internet, zal het je toch verbazen hoeveel meer omzet je als bedrijf kunt genereren wanneer je online marketing inzet om gevonden te worden. Zo starten steeds meer Nederlanders een eigen bedrijf vanuit huis. Juist voor deze groep is online vindbaarheid van groot belang.

Daarnaast moet je als lokaal bedrijf niet vergeten dat er concurrentie is. Ook moet je niet vergeten dat de meeste mensen tegenwoordig eerst online onderzoek doen. Dit gebeurt niet alleen met vakanties, en door het lezen van product reviews. Ook het lezen van restaurant reviews en ervaringen van andere mensen om wat voor bedrijf het ook gaat gebeurt erg veel.

Ervaringen & reviews van anderen zijn erg bepalend.

Mensen willen weten hoe de service, klantvriendelijkheid en de kwaliteit van een bepaald product of dienst is. Stel je wilt je tuin laten aanleggen. Dan wil je natuurlijk wel dat dit door de beste tuinman wordt gedaan, die de beste kwaliteit materialen gebruik en werk aflevert tegen de beste prijs. Om dit te onderzoeken gaan mensen het internet op.

mobiel tel

Lokale online marketing.

Ook wanneer je een kapper of een nagelsalon bezoekt, willen mensen de ervaringen van anderen lezen. Daarnaast heb je nog het element van mensen die onderweg zijn waar je als bedrijf erg veel winst uit kan halen. Mensen zoeken veel op hun mobiel. Wat er gebeurt wanneer iemand met zijn mobiel zoekt naar een kapper, espresso bar of restaurant in de buurt.

Is dat hij of zij relevante resultaten te zien krijgt. Google maakt een selectie op basis van de locatie van degene die zoekt en naar wat er gezocht wordt. Natuurlijk wil jij als bedrijf tussen deze resultaten staan en het liefst ook nog bovenaan. Hier speelt lokale online marketing een grote rol.

Online marketing bureau in Almere.

Hetzelfde geldt voor wanneer je opzoek bent naar een bedrijf die de online marketing voor je kan optimaliseren. Hoewel je voor online marketing net zo goed een bedrijf uit Utrecht of Amsterdam kunt benaderen, wil je wellicht eerst een afspraak of voelt het prettiger wanneer een bedrijf in dit geval ook in Almere gevestigd zit. Dit is natuurlijk afhankelijk van je wensen en veel kan online geregeld worden. Soms doet persoonlijk afspreken toch wel meer dan email contact en steun je daarnaast ook de regionale economie.

Zo ga je dus opzoek naar een online marketing in Almere die een online strategie voor jouw bedrijf gaat opzetten. Lokale online vindbaarheid wordt steeds belangrijker. Nu de economie aantrekt komen er meer bedrijven bij en al deze bedrijven willen adverteren en hun online vindbaarheid op internet vergroten.

Meer concurrentie dus. Als garagehouder in Almere wil je dat de mensen uit Almere naar jou komen en niet naar de garage in de stad verderop rijden. Daarnaast wil je ook beter gevonden worden als de concurrentie in Almere zelf. Deze lokale online vindbaarheid kun je op meerdere manieren realiseren.

Je grootste doelgroep vind je om je heen.

Het verschil met een normale online marketing strategie is niet veel anders, het enige verschil is dat je moet gaan nadenken over wat jouw doelgroep is. En deze gaan targeten. Waar je vroeger nog in lokale krantjes en op lokale radio en televisiezenders adverteerde. Kun je nu door middel van lokale internet marketing gevonden worden.

Voor het beste resultaat neem je een online marketing expert uit je eigen regio in handen. Dit omdat deze vaak al de plaatselijke bedrijven kent. Weet wat voor mensen er wonen en nog belangrijker de belangrijke regionale websites en andere media kent die goed gebruikt kunnen worden om je doelen te halen.

Mocht je na het lezen van dit artikel op zoek zijn naar een online marketing specialist in Almere. Dan kun je contact opnemen met Growth Marketing

 

Previous «
Next »