Verschillende soorten webbrowsers

  • Rogier
  • oktober 23, 2018
  • Comments Off

 

Op het gebied van internet zijn diverse type webbrowsers beschikbaar waarop je webpagina’s kunt laden. Elk bedrijf zegt van zijn producten dat ze de snelste en beste zijn uiteraard, maar is dat zo? Wat zijn de onderlinge verschillen?

Weergeven van pagina’s

Als je gaat kijken naar de geschiedenis van webbrowsers zul je merken dat er heel veel updates zijn geweest met steeds nieuwere technieken die worden ondersteund. Vroeger waren de onderlinge verschillen van de weergave van webpagina’s groter. Met name oudere versies van Internet Explorer konden een website een andere vormgeving laten geven dan bijvoorbeeld Firefox. Dat komt ook de interpretatie van de browsers. Tegenwoordig zijn websites veel soepeler en de gebruikte elementen worden veel meer ondersteund. Door de verschillende soorten webbrowsers valt er genoeg te kiezen voor jouw voorkeur.

Mobiel vs desktop

De verschillen worden groot als je gaat kijken naar een webbrowser op je mobiel. Hier krijg je namelijk alle content in een kleiner scherm voorgespiegeld. Hierdoor dienen de websites ook een mobiele variant te hebben voor een bruikbare weergave. Per soort webbrowser kan de ervaring ook verschillen, sommigen bieden ondersteuning om alsnog de desktop variant van een website weer te geven. Dit doe je bijvoorbeeld als de mobiele variant niet goed bruikbaar is. Vaak is het handig om meerdere webbrowsers op je mobiel te installeren, de ervaring kan net als bij een normale pc verschillen. Sommige websites filteren zelfs op het soort webbrowser voor een betere weergave. Hier zie je vaak een boodschap dat de browser van een bepaald bedrijf beter zal werken. In de praktijk zijn de websites goed genoeg om met een andere browser te bezichtigen.

De snelste

In de machtstrijd van de browsers is het duidelijk dat snelheid een zeer belangrijke factor speelt voor de eindgebruiker. De website dient zo snel mogelijk geladen te worden. Dit kon vroeger zo enkele seconden schelen, tegenwoordig laden websites dankzij snelle computers en snelle verbindingen snel genoeg en is het verschil moeilijker te zien.

Add-ons

Add-ons zijn tegenwoordig een van de belangrijkere redenen om voor een bepaalde browser te kiezen. De keuze van je favoriete type webbrowsers kan dus ook liggen aan jouw diverse extra doeleinden.

Previous «
Next »