Wat is een betrouwbare cryptowallet

  • Digi
  • maart 16, 2018
  • Comments Off

Wat zijn de betrouwbaarste cryptowallets?

Op het moment dat je Bitcoins of andere cryptocurrency in bezit hebt, moet je deze ergens veilig kunnen bewaren. Dit kan je doen met cryptowallets. Alleen zijn er veel wallets beschikbaar en is het dus belangrijk dat je een betrouwbare cryptowallet gebruikt, anders kan het zomaar zijn dat je op een dag al je cryptocurrency kwijt bent. Alleen de vraag is nou: welke cryptowallet moet ik kiezen?

Cryptowallets kan je onderverdelen in drie soorten: Hardware wallets, Software wallets en Online wallets.

Hardware wallets

Hardware wallets zijn speciale apparaten die de geheime sleutel, welke nodig is om een transactie te voltooien, veilig bewaren op het apparaat zelf. Deze wallet is daarom een van de veiligste methodes om je cryptocurrency te bewaren. De wallet is namelijk niet verbonden met het internet en daardoor is het bijna onmogelijk dat je Bitcoins of andere cryptocurrency gestolen worden. Een veel gebruikte cryptowallet is de Ledger Nano S. de Ledger Nano S is heel uitgebreid, goed beveiligd en ondersteunt Bitcoin, Litecoin, Ethereum en andere cryptocurrency gebaseerd op Ethereum. Het is een compact USB-apparaat met een OLED display.

Software wallets

Software wallets zijn wallets die je gewoon kunt installeren op je eigen apparaat, zoals je smartphone of laptop. Het voordeel hiervan is dat je niet je cryptocurrency kwijtraakt, wanneer een beurs wordt gehackt. Alleen de wallet blijft wel verbonden aan het internet en dit brengt ook beveiligingsrisico’s met zich mee. Een veel gebruikte cryptowallet is Exodus. Exodus heeft veiligheid en privacy hoog op het lijstje staan en ondersteunt Bitcoin, Litecoin en Ethereum.

Online wallets

Een Online wallet houdt in dat een derde partij jouw cryptocurrency bewaart. Je krijgt een soort bankrekening voor jouw cryptovaluta’s. Je kan bijna overal en altijd de wallet gebruiken. Er zijn betrouwbare Online wallets, alleen die zijn niet altijd veilig. Als het platform waar jij jouw cryptocurrency bewaart gehackt wordt, is er een grote kans dat je het kwijt bent. De meeste Online wallets zijn wel betrouwbaar, maar zijn niet altijd veilig. Betrouwbare Online wallets zijn bijvoorbeeld: Blockchain of Coinbase. Blochchain is gratis en heeft een gebruiksvriendelijke interface.

Om terug te komen op de vraag in het begin: welke cryptowallet moet ik kiezen? Er zijn verschillende wallets waaruit je kunt kiezen. Zo heb je de Online wallets, Software wallets en Hardware wallets. De Online wallet is het minst veilig, omdat je cryptocurrency wordt bewaard op een platform en de kans is groter dat een platform wordt gehackt, dan jouw eigen Software wallet. Toch is de Software wallet ook niet het veiligst, want hij blijft verbonden met het internet. De meest veilige en betrouwbare cryptowallet is de Hardware wallet, want deze is niet aan het internet verbonden.

Previous «
Next »