Wat je moet weten over een zakelijk adres

  • Digi
  • december 19, 2022
  • Comments Off
zakelijk adres

Steeds meer mensen zien de voordelen in van een zakelijk adres. Dat is niet onlogisch, want een zakelijk adres heeft veel voordelen. In dit artikel leggen we je uit wat een zakelijk adres is, wat het verschil is tussen een zakelijk adres en een zakelijk inschrijfadres en wat de voor- en nadelen zijn van zo’n adres. Bij een bedrijf als Zakelijkhuren24.nl kun je voordelig terecht voor het huren van een zakelijk adres.

Wat is nu precies een zakelijk adres?

Een zakelijk adres is een adres dat zoals je mag verwachten louter gebruikt wordt voor zakelijke doeleinden. Specifiek is een zakelijk adres het adres van het hoofdkantoor van een bedrijf. Dit wordt ook wel het bezoekadres genoemd, eventueel in combinatie met het postadres. In sommige gevallen kan een zakelijk adres ook het adres zijn van een postbus of een adres dat door een bedrijf wordt gebruikt om zakelijke correspondentie te ontvangen. Het is voor veel bedrijven belangrijk om een professioneel en betrouwbaar zakelijk adres te hebben. De reden is simpel: dit kan bijdragen aan het vertrouwen bij potentiële klanten in het bedrijf.

Wat is een zakelijk inschrijfadres?

Een zakelijk inschrijfadres is een adres dat door bedrijven wordt gebruikt voor zakelijke doeleinden. Dit adres is niet het daadwerkelijke adres waar het bedrijf meestal gevestigd is. Steeds meer bedrijven in Nederland kiezen ervoor om een zakelijk inschrijfadres te gebruiken om een professioneel imago op te bouwen of juist te behouden, terwijl ze daadwerkelijk op een andere locatie werken. Andere bedrijven gebruiken een zakelijk inschrijfadres om hun adres af te schermen.

Wat zijn de nadelen van een zakelijk inschrijfadres?

Een zakelijk inschrijfadres heeft ook nadelen. Zo heb je te maken met beperkte toegang. Als het zakelijke inschrijfadres niet het adres is waar het bedrijf daadwerkelijk is gevestigd, kan het moeilijker zijn om toegang te krijgen tot het adres om bijvoorbeeld post op te halen of klanten of zakenpartners te ontvangen. Zo kun je meestal niet ’s avonds gebruik maken van het adres en in het weekend is er ook niet altijd iemand aanwezig.

Een zakelijk inschrijfadres wil graag de suggestie van professionaliteit wekken, maar het heeft soms ook een averechts effect. Er zullen klanten zijn die het adres als minder professioneel beschouwen, omdat het suggereert dat het bedrijf niet op een eigen locatie is gevestigd. Bovendien heb je als gebruiker van een inschrijfadres te maken met beperkte privacy. Als je gebruikt maakt van werkruimte werk je vaak in een gemeenschappelijke ruimte. Dan heb je dus weinig privacy. 

Welke voordelen heeft een zakelijk inschrijfadres?

Een belangrijk voordeel: een zakelijk inschrijfadres kan ervoor zorgen dat je niet meer ingeschreven hoeft te staan op een huisadres. Als je jouw eigen huisadres niet wil gebruiken voor zakelijke doeleinden, kan een zakelijk inschrijfadres een uitkomst bieden en zo kun je relatief anoniem blijven. Dit kan ook zeer nuttig zijn als je jouw huisadres wil beschermen tegen ongewenste bezoekers. Een zakelijk inschrijfadres is vaak ook goedkoper dan het huren van een bedrijfspand. Om deze reden kan het dus ook zeker interessant zijn om een dergelijke optie te overwegen. Voor enkele tientallen euro’s per maand heb je al een zakelijk inschrijfadres. Wil je meer weten over een zakelijk inschrijfadres? Lees dan vooral hier verder.

Previous «
Next »