Automatiseer je transportplanning

  • Digi
  • juni 1, 2017
  • Comments Off

Als je als ondernemer producten verkoopt of verhandelt, is het van groot belang dat je consumenten hun producten binnen de afgesproken termijn krijgen. Ook als je basisproducten levert aan een groter bedrijf, is dit belangrijk; door vertraging kun je als bedrijf verantwoordelijk zijn voor hun grote verliezen als ze hun producten niet op tijd kunnen leveren. Om ervoor te zorgen dat het transport op rolletjes loopt, kun je natuurlijk iemand inhuren die hier fulltime mee bezig is. Dit kost je echter veel geld en bovendien maken alle mensen fouten. Het is beter om het te automatiseren.

Laat je transport inplannen

Door gebruik te maken van transportsoftware, verlos je jezelf van een hele hoop stress. Zulke software plant automatisch het transport in en houdt allerlei dingen bij, zodat je niet afhankelijk bent van de eerlijkheid van je koeriers en andere werknemers. Dingen die geregeld kunnen worden door transportsoftware zijn bijvoorbeeld het inplannen van orders, het automatisch berekenen van de afstand zodat die doorberekend kan worden aan de klant, het opstellen van facturen aan de hand van de verzamelde gegevens en een voertuigvolgsysteem zodat je altijd weet waar je koeriers zijn. Ook kunnen deze gegevens gebruikt worden om aan je klant door te geven hoe laat je aan zult komen, zodat zij niet de hele dag hoeven te wachten.

Geen tijd meer kwijt aan administratie

Doordat je met transportsoftware heel wat gegevens automatisch binnen krijgt en die vervolgens automatisch in facturen worden geplaatst, bespaar je veel tijd die je anders aan de administratie kwijt zou zijn. Hierdoor heb je meer tijd voor je eigen werkzaamheden, zodat je je bedrijf nog beter kunt besturen en nog groter kunt maken. Transportsoftware is bovendien steeds uitgebreider en geavanceerder, waardoor de automatisering van je bedrijf gemakkelijker gaat. Omdat experts jouw transportplanning maken, kan je zelfs nog efficiënter zaken doen dan voorheen.

Previous «
Next »