• Homepage
  • >
  • Digiwerken
  • >
  • Hoe kun je vandaag de dag niet teveel betalen voor een hotelovernachting

Hoe kun je vandaag de dag niet teveel betalen voor een hotelovernachting

  • Digi
  • november 1, 2017
  • Comments Off

Hoeveel betaal jij gemiddeld voor een hotelovernachting. Wat je ook betaalt voor een hotel overnachting in principe betaal je altijd teveel. Dit komt doordat het hele aanbod hotel aanbieders online gedomineerd wordt door zogenaamde vergelijkingssites. Hierdoor kom je bij je zoektocht naar een hotel eigenlijk altijd terecht op verschillende vergelijkingssites en dat is eigenlijk best jammer want hierdoor betaal je vaak veelteveel voor je hotelovernachting. In deze blog leg ik je uit hoe dit komt.

Kijk en vergelijk

Wanneer je niet teveel wilt betalen is de truc om te vergelijken via dit soort sites, maar te kopen via andere websites. Begrijp me niet verkeerd vergelijkingssites zijn prima wanneer je op zoek bent naar reviews en globale prijzen. Het zijn onuitputtelijke bronnen van foto’s, reviews en andere meningen. Helaas betaal je altijd teveel voor een overnachting wanneer je boekt via een vergelijkingssite. Dit komt doordat je als hotel een deel van je boekingsomzet afstaat aan een vergelijkingssite. Dit kan oplopen tot maar liefst 40 procent. Doordat vergelijkingssites hotels verplichten om dezelfde prijzen aan te houden op hun eigen website als op die van de vergelijkingssite is het misschien niet gek dat hotels hun prijzen gaan verhogen om de klappen van 40 procent op te vangen. Dit betekent dus ook wanneer je vaak boekt via vergelijkingssites dat jij helpt om de prijzen van overnachtingen hoog te houden.

Wat moet je dan doen?

Begrijp me niet verkeerd, vergelijkingssites zijn fantastisch voor het inzien van reviews, foto’s en andere vormen van meningen die niet onder de noemer: “wij van WC-eend adviseren WC-eend. Wanneer je echter daadwerkelijk wilt gaan boeken, dan kun je beter gebruik maken van de hotel website zelf. Meestal geven zij namelijk korting op extraatjes. Zo kun je bijvoorbeeld bij dit hotel in Hilversum 20 procent extra korting krijgen op het ontbijt.

Fijne vakantie

Ik wens je een ontzettend fijne vakantie en hoop dat je iets hebt gehad aan de tips uit deze blog.

Previous «
Next »