Relatiegifts richting klanten en partners: ja of nee? 5 tips

  • Digi
  • juli 4, 2018
  • Comments Off

Na de zomer is het weer tijd om na te denken over het relatiegeschenk. Weet je niet zeker of je je relaties (dit jaar) moet bedanken met een geschenk? Dan zijn hier vijf tips:

1.     Relatiegeschenk: jazeker!

Mocht je je afvragen of je je relaties aan het einde van het jaar een geschenk moet geven, dan is het antwoord: ja. Hiermee uit je je waardering en geef je aan dat je om hen geeft.

2.     Maak er geen reclame van

De verleiding is misschien groot om met het geschenk meteen je diensten of producten aan te prijzen. Ook is het heel gebruikelijk om je eigen logo op het relatiegeschenk te zetten. Doe dit liever niet. Dat is namelijk geen echt geschenk, maar reclame.

3.     Maak het persoonlijk

Zie het alsof je een cadeau voor een goede vriend koopt. Voor hem kies je ook een persoonlijk cadeau waar je over nadenkt. Een voorbeeld van zo’n geschenk is een mooie pen met de naam van de ontvanger erop, zoals verkrijgbaar bij Matrijs zakelijke relatiegeschenken.

4.     Laat zien dat je om je klant geeft

Met een cadeau van waarde laat je zien dat je om je klant geeft. Dat hoeft trouwens niet per se financiële waarde te zijn. Ook een kaart met een infographic waarin je vertelt wat je zo waardeert aan je klant, laat zien dat je je best hebt gedaan om je waardering uit te drukken.

5.     Wees creatief

Als je weet dat je klant van een bepaalde hobby of sport houdt, kijk dan of je iets nieuws op dat gebied voor hem of haar kan kopen. Bijvoorbeeld de WK voetbal van dat jaar. Iedere keer dat je klant met zijn vrienden of zoon voetbalt, denkt hij aan jou.

Ga jij voor een relatiegeschenk of niet? Deel het hieronder in de reacties!

Previous «
Next »