• Homepage
  • >
  • Online
  • >
  • Zo zorg je ervoor dat jouw IT-werkomgeving goed beschermd is!

Zo zorg je ervoor dat jouw IT-werkomgeving goed beschermd is!

  • Rogier
  • juli 14, 2021
  • Comments Off
Zo zorg je ervoor dat jouw IT-werkomgeving goed beschermd is

Elk bedrijf beschikt tegenwoordig over computers. Veel activiteiten binnen een bedrijf kunnen daardoor namelijk veel beter gestroomlijnd verlopen, plus er is allerhande software beschikbaar om beter te ondernemen. Daarnaast kiezen steeds meer bedrijven voor zogenaamde slimme apparaten die ook allemaal beschikken over een computer en zijn aangesloten op het internet, denk hierbij aan een koffiemachine die aangeeft wanneer de koffie bijna op is. Aangezien al deze computers vaak op één netwerk zitten, kan via een hack op een van de apparaten het hele systeem worden aangevallen. Hoe bescherm je je bedrijf of organisatie zo goed mogelijk tegen dit soort aanvallen?

phishing

Geen enkel bedrijf kan nog zonder een goede mailbeveiliging

E-mail is al lange tijd het meest gebruikte communicatiemiddel, zowel voor zakelijk als voor privé contact. Er wordt veel gevoelige en vertrouwelijke informatie per mail verstuurd, waardoor die informatie altijd veilig van afzender naar ontvanger moet kunnen worden verzonden. Helaas zijn er kwaadwillenden die jouw bedrijfssystemen binnendringen via e-mail, zo’n e-mailbericht kan er voor zorgen dat jouw systeem geïnfecteerd raakt. Vaak wordt dit gedaan door middel van fishing, waarbij een mail wordt gestuurd met een link. Men hoopt door zich voor te doen als je boekhouder, bank, etc. dat je op deze link drukt. Doe je dit, dan kan men zo jouw systeem in. Een goede mailbeveiliging is daarom erg belangrijk om dit te voorkomen. en de veiligheidsrisico’s tot een minimum te beperken.

antivirus software

Goede antivirus software

Antivirus software controleert constant alle bestanden die binnenkomen op virussen. Als die gedetecteerd worden, dan zal de software deze tegenhouden en verwijderen. Het is dus erg belangrijk dat je goede antivirus software hebt om je systeem te beschermen. Aangezien hackers zich ook blijven ontwikkelen en daardoor virussen steeds veranderen is het belangrijk dat je een virusscanner neemt die up-to-date is. Daardoor kunnen ook de nieuwste virussen gevonden en uitgeschakeld worden.

Cloud of toch een andere vorm van back ups?

Waar bedrijven vroeger een hoop harde schijven hadden voor hun opslag, wordt er nu veel gewerkt in de cloud. Hier kun je namelijk goed een veilige omgeving creëren, zodat je bedrijfs info en bestanden goed beschermd zijn. Hierdoor voorkom je datalekken. Om zo’n cloudomgeving echter goed en veilig in te richten heb je experts nodig, omdat ook hierbij de richtlijnen geregeld veranderen. Natuurlijk kun je hier ook zelf naar kijken, omdat vanuit de bedrijven die cloud ruimte aanbieden ook vaak updates komen met betrekking tot de beveiliging. Aan opslaan in de cloud zitten echter ook nadelen, zo is het werken vanuit de cloud vaak traag en is er een limiet aan de opslag capaciteit. We zien dan ook dat steeds meer bedrijven kiezen voor een zogenaamde NAS server. 

Domain Name System

DNS filtering

Het Domain Name System (DNS) zorgt ervoor dat je veilig verbinding kunt maken met een netwerk. Dit DNS kan echter ook voor beveiligingsproblemen zorgen en kan worden aangevallen door hackers die de veiligheid en privacy van jouw organisatie in gevaar brengen. Gelukkig zijn er tal van tools om je hiervoor te beschermen. Een voorbeeld hiervan is DNS-filtering. DNS filtering is een techniek om de toegang tot bepaalde websites of IP-adressen te blokkeren, en een goede manier om je bedrijf te beschermen tegen hackers die jouw systeem of netwerk willen infecteren.

hacker

Schakel een professional in voor je IT bescherming


Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er best wat risico’s voor bedrijven die over computers beschikken, zoals trojan horses, spyware en computervirussen. Hackers weten tegenwoordig op allerlei manieren onze computers binnen te dringen en zo op zoek te gaan naar gevoelige informatie of bestanden. Dit kunnen ze dan weer gebruiken voor chantage of om te verkopen of zelf te gebruiken. Je kunt dit het beste voorkomen door met een IT professional in zee te gaan. Deze kan je namelijk helpen met de juiste bescherming voor je bedrijf en zijn online omgeving. Zij kunnen zorgen voor de juiste beveiliging zoals DNS filtering, anti virus software en een veilige cloudopslag. Daarnaast kan zo’n bedrijf zorgen voor een goede mailbeveiliging om infecties in het systeem te voorkomen

Previous «
Next »