De 3 beste bestemmingen voor een Digital Nomad

 • Rogier
 • december 14, 2021
 • Comments Off
goede bestemmingen voor een Digital Nomad

Reizen is het nieuwe werken. Steeds meer mensen verruilen hun grijze kantoor voor een zonnige en tropische bestemming. Heb jij ook plannen om je koffers te pakken? Lees dan snel verder, want wij zetten de 3 beste bestemmingen voor Digital Nomads op een rijtje!

Met de komst van internet openbaarde zich ook een heleboel nieuwe banen en werd de wereld een stuk kleiner. Tegenwoordig kunnen een hoop banen gewoon uitgevoerd worden in het comfort van je eigen huis. Of een tropisch oord, als je het toch voor het kiezen hebt. Zeker door boeken als Een werkweek van 4 uur uit de pen van ondernemer en nationaal kampioen Chinees Kickboksen Timothy Ferriss geniet het bestaan als digitale nomaden een grote populariteit. Geïnspireerd door Ferriss kiezen steeds meer mensen voor meer vrijheid en meer levensgeluk door af te wijken van de traditionele werkwijze. Heb jij ook plannen om het leven als digitale nomade aan te grijpen? Overweeg dan eens één (of allemaal) van deze bestemmingen! 

Digital Nomad worden

De top 10

Veel Digital Nomads blijven voor langere tijd op één locatie en reizen daarna al dan niet door. Daarom is het belangrijk goed na te denken over een plek die voldoet aan jouw wensen. Denk aan het klimaat, de veiligheid en de natuur. Maar vergeet ook niet de kosten van levensonderhoud op jouw nieuwe bestemming. Veel digitale nomaden kiezen een goedkoop land, waar ze met relatief weinig geld kunnen rondkomen om een vermogen op te bouwen of een nieuwe business te starten met weinig risico. De volgende bestemming worden door digitale nomaden het best beoordeeld op deze criteria. 

 1. Bali
 2. Penang
 3. Gran Canaria
 4. Buenos Aires
 5. Singapore
 6. Auckland
 7. Melbourne
 8. Playa del Carmen
 9. Alicante
 10. Malta

Bezinnen op Bali

Niet alleen heeft het Indonesische eiland Bali de meest prachtige stranden en natuur, de mensen zijn ook nog eens heel gastvrij. Naast mooie wandelingen en fijne strandbezoekjes, kan je ook Bali ook heel goed terecht voor een spirituele reis. Heb jij wat dingen op een rijtje te zetten of sta je open voor persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit? Dan is Bali the place to be! En zeker niet onbelangrijk: Bali is ook nog één van de meest goedkope bestemmingen als het aankomt op levensonderhoud. What’s not to love?

De 3 beste bestemmingen voor een Digital Nomad

Rondreizen op Penang

In het noordwesten van Maleisië ligt de staat Penang met daarin de hoofdstad George Town. Dit gebied is zeer geliefd onder digitale nomaden door de grote gastvrijheid van de inwoners en lage kosten voor levensonderhoud. Leven in penang is iets duurder dan Bali, maar nog steeds erg betaalbaar. Naast de levendige stad George Town, zijn er verschillende gezellige dorpen en prachtige, tropische stranden te vinden op dit eiland. Genoeg te zien en beleven dus als Digital Nomad!

Bakken op Gran Canaria

Gran Canaria staat vooral bekend om haar mooie stranden. Dat maakt dit eiland ideaal om tot rust te komen en optimaal te genieten. Een groot voordeel is de stabiele temperatuur op het eiland. In de zomer is het meestal tussen de 20 en 24 graden, schijnt de zon een groot deel van de dag en regent het bijna nooit. In de winter blijft het aardig warm: tussen de 15 en 20 graden. Dit betekent dat het op Gran Canaria eigenlijk zelden té warm of té koud is. Het hele jaar door zon en zomerse kleding, wie wil dat nou niet? Tel daar nog eens bij op dat er een heleboel te doen en zien is op het eiland en de bevolking nóg veel gastvrijer beoordeeld wordt dan op Bali en Penang. Je zult echter welke je portemonnee moeten trekken, want kosten voor levensonderhoud zijn, hoewel goedkoper dan in Nederland, wel een stuk duurder. 

De beste bestemmingen voor een Digital Nomad

Tussen alle mooie plekken die de wereld te bieden heeft, zit er vast een ideale bestemming voor jou tussen. Met deze lijst helpen je alvast een handje om een eerste bestemming te kiezen. Onthoud goed dat je vrijheid als Digital Nomad je overal kan breng waar je wil!

Previous «
Next »